петък, 14 декември 2012 г.

BIODERMA Sensibio H2O

 
Преди няколко дни представителите на BIODERMA за България ми изпратиха голям размер опаковка от мицеларния разтвор BIODERMA Sensibio H2О. Бутилката е със специален юбилеен етикет по случай 20-годишнината от създаването на известния им продукт на основата на мицеларни структури. Не са много продуктите на пазара за козметика, за които се сещам да са  "оцеляли" толкова дълги години под все по-взискателния поглед на потребителите. Мицеларната вода на BIODERMA не само е успяла да "оживее", ами през последните години популярността й нарастна с геометрична прогресия.
Искам да изкажа своите благодарности към BIODERMA, че ми изпратиха този продукт. Отложих писането на отзив с няколко дни, тъй като исках да изпробвам едни от основните  свойства на Sensibio H2O, а именно: да успоякоява чувствителна кожа и да намали зачервяването.


Аз ползвам мицеларна вода почти всяка вечер, за да си сваля остатъците от фон дьо тена и замърсяванията, които са се натрупали по кожата през деня. Често си махам и спиралата с нея.  Не случайно преди време бях писала статия за мицеларната вода (тук). Ползвала съм Sensibio Н2О варианта на мицеларната вода на Bioderma преди, но съм я купувала само 1-2 пъти, тъй като по принцип кожата ми не е чувствителна. В интерес на истината съм купувала основно зеления вариант Sébium Н2О поради две причини: 1. подходящ е за комбинирана (каквото е моята) и мазна кожа и 2. поради съвсем смешната причина, че се вписва по-добре в интериора на банята ми...

 
Както вече споменах, вече съм ползвала розовия вариант на мицеларния разтвор на Bioderma. Бях много доволна откъм махащи грима свойства, но допреди 2 седмици нямаше как да напиша някакъв смислен отзив по отношение на това, дали помага при проблеми с чувствителна кожа. Сега обаче нещата стоят малко по-различно. Тъй като рязкото застудяване и снегът въобще не се харесаха на кожата ми, тя ми отмъсти с червени/сухи/сърбящи петна по бузите (имам леки предположения, че може да имам някакъв тип студова алергия...). Затова имах възможност да изпробвам дали BIODERMA Sensibio H2O ще ми помогне да се справя с тях.


Трудно ще намерите бюти блогерка или youtube гуру в света, които да не възхваляват мицеларните разтвори на Bioderma и повечето безспорно са фенове на розовия вариант (който във Франция и по света се маркетира под името Créaline H2O).  Аз напълно се съгласявам с тях за това тяхно мнение.


Още от първия път, когато минах с памук, напоен със Sensibio H2O по бузите ми, забелязах, че зачервяването понамаля и петната като че ли се поуспокоиха. Реших да добавя тази вода и към сутришния си "ритуал", въпреки че по принцип не ползвам мицеларна вода сутрин. След като си измия лицето, минавам с тампон със Sensibio H2O и след това си нанасям обичайния крем, коректор и фон дьо тена. За 48 часа ползване петната по бузите ми се успокоиха и на едната буза изчезнаха, на другата има останало още едничко, но много по-малко. Това си е доста забележително постижение според мен и поради тази причина не се поколебах да публикувам този пост в блога си, въпреки че продуктът не е купен от мен, а ми бе изпратен.
 
 
Нещо, на което искам да обърна специално внимание и за което искам да похваля екипа на BIODERMA e това, че имат интернет страница за българския пазар на български език. Може и да е тривиално, но определено е голям плюс за българския потребител и не всяка марка си прави труда да го направи. Освен това предлагат доста широк спектър от обяснения за различни кожни проблеми и начини за справянето с тях, както и онлайн консултации с дерматолог (които не бива да заместят посещението ви при лекар, ако проблемът е по-продължителен и/или сериозен!). Всичко това показва, че компанията е сериозно заинтересована от българския пазар и потребител и има желание да се наложи като фаворит.
 
 
 
Каквото и да напиша за мицеларните разтвори на Биодерма, няма как да е достатъчно доказателство за вас, ако не сте ги изпробвали. Това, което е меродавно в крайна сметка са фактите. А фактите са следните: Мицеларната вода на BIODERMA е безспорно най-известната, най-търсената и най-купуваната мицеларна вода в света. Така че какво повече бих могла да ви кажа аз?! ;)Няма коментари:

Публикуване на коментар