понеделник, 24 декември 2012 г.

Весела Коледа!

 
 
Скъпи Дядо Коледа,
 
Тази година писмото ми към теб е малко по-различно и включва неща, които ще ти е доста по-трудно да изпълниш, отколкото ако си пожелая да ми подариш някой руж или червило.
Ето какво си пожелавам:
 
Искам добрите хора да са тук дълго, а не да си тръгват първи...
Искам да няма болни, гладни и бездомни и по света да цари мир, толерантност и любов, вместо война, неразбирателство и омраза.
Искам повече да пазим животните и природата, защото унищожавайки тях, убиваме и себе си.
Искам да се научим да се сме по-спокойни, по-усмихнати и по-позитивни. Искам хората да разберат, че усмивката е заразна и се предава от уста на уста и една подарена усмивка може да оправи настроението на всеки непознат.
Искам и да се научим, че е важно да помагаме на други, а не само да мислим за себе си и че всеки малък жест от един човек се превръща в чудо, ако много хора се включат със същите малки жестове.
 
Знам, че много искам от теб. И все пак се надявам, че ти ще успееш да насочиш релсите на пътя на света в тази посока, а ние всички заедно ще се опитаме да помогнем той да тръгне да се движи по тях.
 
А на Вас, скъпи мои читатели, ви пожелавам да прекарате едни прекрасни коледни празници със семейството си и да се наслаждавате на спокойствието и домашния уют през тези най-хубави дни от годината. И не забравяйте да вярвате в чудеса, тъй като по Коледа те се случват!
 
 
 

2 коментара:

  1. Топло и уютно посрещане на Коледа и на теб!

    ОтговорИзтриване
  2. Весели и засмени празници и на теб и близките ти, и много сбъднати мечти! :)

    ОтговорИзтриване