вторник, 7 август 2012 г.

Dior Crème Abricot

Christian Dior Crème Abricot (или както е известен в англоговорящите страни Dior Apricot Cream) е крем за подхранване на ноктите и стимулиране на растежа им. Опаковката му е доста ретро - кръгла бяла лъскава пластмаса с релефно CD отгоре и на моменти ми изглежда малко "евтина", но в следващия момент много ми харесва този неин старовремски чар.

Dior Apricot Сream има много специфична миризма на праскова. Миризмата е много разпознаваема и на мен ми е приятна, но не съм сигурна дали няма да е неприятна за някоя от вас. Кремчето е наситено оранжево на цвят и е доста гъсто и тъжко. От Диор препоръчват да се ползва преди лягане, за да може ноктите да се подхранят през нощта. Според мен този крем не е подходящ за употреба през деня, тъй като е прекалено мазен и лепкав.

Това, което мога да кажа със сигурност е, че никога не съм имала толкова дълги нокти през живота си както през последните месеци. Ползвам крема от месец февруари насам, при това що годе редовно, и определено забелязвам разликата по отношение на дължината, която успявам да пусна.

По принцип нокътната ми плочка е доста здрава и твърда, но не е много гъвкава и вероятно поради тази липса на еластичност доста се цепи и ноктите ми се чупят. Така че по принцип си нося ноктите доста къси. А и аз трудно търпя да съм без лак. Знам, че е препоръчително от време на време да дам почивка на ноктите си и само да ги подхранвам, но истината е, че не ми се е случвало да съм без лак за повече от ден още от тийнейджерските си години. Странно ми е да не съм лакирана (дори и да е криво-ляво и с един пласт в движение) и чувствам ръцете си като чуждо тяло, когато няма лак на ноктите ми. Поради тази причина реално ползвам Dior Apricot Cream повечето пъти върху лакирани нокти. Когато знам, че имам време да се лакирам на сутринта, си свалям лака още от вечерта и тогава се намазвам обилно с крема преди да си легна.

Не съм сигурна дали мога да отчета подобрение по отношение на лющенето на връхчетата на ноктите ми. Като че ли се нацепват една идея по-малко, отколкото преди това, така че най-малкото вероятно поради това успявам да си пусна маникюра толкова дълъг. Кожичките ми също са по-меки и стоят по-прибрани и се избутват много лесно.

Бурканчето на Dior Apricot Cream стои на нощното ми шкафче и като си легна съм си изработила навика да се намазвам с него като втривам крема във всички нокти един по един и по кожичките острани . Въпреки че никъде на опаковката не е упоменато, че може да се ползва като вазелин, аз лично си намазвам и устните с Диор Абрико и според мен е изключително подхранващ за тях.
Christian Dior Crème Abricot се продава за 42 лв. за 10 гр. Виждате от снимките по-горе колко малко съм използвала от него, а го ползвам от 6 месеца с малко пропуски. Според мен ще ползвам този крем още години... Единствен недостатък (и то чисто визуален) е, че кремът оксидира и става малко по-тъмно оранжев на повърхността, но това не пречи по никакъв начин на употребата му.

Нарочно изчаках толкова време, за да напиша отзив за този крем, защото според мен такъв тип продукт няма как да има незабавно действие и само след дълго и редовно ползване реално бих могла да кажа дали има резултат или не. От моя гледна точка Dior Creme Abricot прави точно това, което обещава (нито повече, нито по-малко), а именно: да омекоти кожичките, да заздрави ноктите и да стимулира растежа им. Препоръчвам го!

Няма коментари:

Публикуване на коментар