вторник, 28 август 2012 г.

Chanel 563 Vertigo

Chanel le Vernis 563 Vertigo беше леко непланирана покупка, тъй като в интерес на истината не очаквах да го изкарат толкова рано. Бях решила предварително, че ако си взема някой лак от новите колекции, вероятно ще е този. На живо определено ми хареса и тъй като наскоро ми беше рожденият ден, реших сама да си направя подарък.

Шанел Вертиго на дневна светлина

Много ми е трудно да опиша какъв цвят е Вертиго всъщност, защото е доста променлив и зависи от светлината. Цветът е нещо средно между шоколадово кафяво и асфалтово сиво. Това само по себе си вече го прави доста уникален. В шишето обаче се виждат и фини червеникави бляскави частици, които за съжаление не се забелязват на нокъта. За сравнение Chanel 509 Paradoxal е по-светъл и по-сивкав, а Chanel 483 Vendetta е доста по-пурпурно лилав. В интерес на истината на вечерна светлина има моменти, когато не се вижда много разликата между Вертиго и Парадоксал.

Фините частици в Шанел Вертиго

Chanel Paradoxal, Vertigo, Vendetta, Vertigo
на вечерна светлина
Chanel Paradoxal , Vertigo, Vendetta
на дневна светлина

Chanel Paradoxal, Vertigo, Vendetta, Vertigo
на ярка дневна светлина

Вертиго се нанася с типичната лекота за лаковете на Шанел. Покрива що годе добре още с един по-дебеличък пласт, но пълна покривност се постига спокойно с два тънки пласта. Текстурата му е подобна на гел и се нанася без да оставя черти. На снимките лакът е на два пласта с Бондера на Орли отдолу и Сеш Вит отгоре. Според мен като изсъхне Вертиго не е с достатъчно лъскава повърхност (малко съм се разлигавила с този стъклен блясък, който остава Сеш) и според мен за лак на Шанел топът принципно е задължителен поради сравнително кратката им издръжливост.

Мисля, че доста ще нося Шанел Вертиго тази есен, тъй като реално е смесица от актуалните цветове за есен 2012. Ако имате Парадоксал, трябва да си прецените дали искате да си вземете и Вертиго. Въпреки че в шишето и на ярка дневна светлина изглеждат различни и с различни нюанси, на вечерна светлина разликата от време на време се губи. От колекционерска гледна точка този лак определено си заслужава според мен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар