понеделник, 23 юли 2012 г.

YSL La Laque Couture 11 Rose Futuriste


Тъжно ми е да си призная, че си купих YSL La Laque Couture в цвят 11 Rose Futuriste с доста големи претенции към него. Четох няколко отзива из интернет и ме впечатли това, че навсякъде твърдят, че лакът издържа по цяла седмица на ноктите им, което не е задължително явление за лаковете от този клас (за сведение: лаковете на Chanel le Vernis без топ и основа издържат на моите ръце в най-добрия случай 2 дни...). Когато имаш големи очаквания, разочарованието винаги е по-голямо: трайността на моите ръце е трагична :(


YSL 11 Rose Futuriste е наситено студено розово-цикламено без никакви частици или метални отблясъци. Според мен този цвят би отивал на всякакъв тен и нюанс на кожата, а и въпреки че гамата на La Laque Couture съдържа много по-интересни и уникални цветове, аз си го взех този, защото според мен това е цвят, който винаги ще е на мода и няма да ми омръзне.

(Извинявам се за омазаните със Сеш кожички...)

За съжаление трайността е доста лоша и общо взето аналогична на повечето лакове на Шанел - на моите нокти издържа по 2 дена без топ и основа. При мен забелязах, че нещо лакът на Ив Сен Лоран не се разбира със Сеш Вит и/или с основата Orly Nail Defense и започна да се бели на люспи. Ще продължа да експериментирам с основи и топ лакове с надежда, че ще намеря някакво решение за по-добра трайност.

(YSL La Laque 11 Rose Futuriste на 2 дни с топ Сеш Вит и основа на Орли)

Иначе Роз Фютюрист се нанася много лесно и съхне много бързо. Формата на четката е подобна на тази на четките на лаковете на Диор - със заоблен връх, но четката на лака на Ив Сен Лоран е по-тясна горе и се разперва надолу и като качество малко ме разочарова, тъй като според мен ще започне да се скубе (искрено се надявам, че греша...).


Голям плюс на лаковете на YSL е тяхната покривност. Изпробвах доста от цветовете и с няколко изключения почти всички покриват идеално само с един пласт, което е супер, ако бързаш и нямаш време да се лакираш. Това важи и за 11 Rose Futuriste както се вижда на снимката по-долу.
(YSL La Laque 11 Rose Futuriste с 1 слой без основа или топ)

YSL La Laque Couture се продават за 42 лв. за 10 мл. Предлагат се в 30 нюанса като към тях ще се добавят лимитираните сезонни цвeтове.


Разбира се ще продължавам да купувам лакове от линията YSL La Laque Couture, просто защото както при лаковете на Шанел има цветове, които ме грабват и ги ИСКАМ! За ужас на портмонето ми вече съм си харесала поне още 3 цвята, но за мое щастие поне лимитираните цветове от есенната колекция не успяха да ме грабнат ;) Ако някоя от вас има опит с тези лакове, ще се радвам да сподели, защото се чудя дали проблемът не е в моите нокти...

1 коментар: