вторник, 10 юли 2012 г.

Rene Furterer Repairing After Sun Mask - възстановяваща маска за коса за след слънце


Възстановяващата маска за коса за след слънце на Rene Furterer е идеална за коса, изтощена от горещите слънчеви лъчи и солената морска вода. Използвам тази маска вече втора година за след плаж, така че си мисля, че мога да дам добър отзив за нея. Много съм доволна и според мен определено си заслужава. 

Нанасям маската на Рене Фуртерер след като си измия косата, само по дължината без корените. Оставям я да подейства няколко минути и я измивам. Косата ми е като сатен след това, мека и с невероятен блясък. Наистина имам чувството, че косата ми е подхранена,  изглежда здрава и се разресва много лесно. (За информация, косата ми е от "най-хубавия" тип: не много гъста, сравнително тънка, чуплива, изрусена и следователно с по-сухи и изтощени краища и сравнително бързо омазняваща се в основата.) 

Възстановяващата маска за след слънце на Рене Фуртерер е бледо жълтеникава на цвят и има едва осезаем свеж мириз на лимон. Единственият недостатък според мен е, че маската се продава в буркан, който е доста обемист. Освен ако нямате късмета да живеете на морето вероятно като мен ще си носите маската в багажа. Буркатът е неподходящ за пътуване, тъй като заема сравнително доста място, а ако пътувате със самолет капачката не винаги затваря плътно и продуктът изскача от опаковката. Самата капачка е от тънка пластмаса и при натиск в куфара  може да се счупи. Аз лично си я пресипвам в по-малко шишенце, за да ми е по-удобно.

Интересното е, че съм пробвала да ползвам тази маска и през зимата, когато косата не ми е изложена на силно слънце, морска вода или хлор и определено ефектът от нея не е същият. Пак върши добра работа, ако няма друго под ръка, но със сигурност не е най-доброто, което мога да сложа на косата си, а и леко отежнява. След като съм била на плаж и съм се къпала в морето или съм ходила на басейн нещата стоят по съвсем различен начин: маската като че ли затваря недоволните краища на косата и ги оставя меки, подхранени и блестящи.

Rene Furterer Sun Care Repairing After Sun Mask се продава в буркан от 200 ml. за около 39лв. Не е от най-икономичните продукти, тъй като за средно дълга коса използвам поне една супена лъжица, даже често и по повече, но тъй като реално погледнато я използвам само по време на море, в крайна сметка ще я ползвам пак с години. Препоръчвам тази маска за след слънце!

Няма коментари:

Публикуване на коментар