сряда, 4 юли 2012 г.

Есен 2012: магията на цветовете


Знам, че навън не се диша от жега и слънцето блести ярко и наперено. И да, и аз се радвам изключително много, че лятото е тук, защото и на мен мислите ми се въртят основно около море и плаж. Въпреки това реших, че е време да ви запозная и с новите цветове за есен 2012, за да знаете отсега в какво си заслужава да се инвестира (особено сега по време на намаленията ;) ).

За тази есен дизайнерите са се оставили да бъдат вдъхновени от приказния свят на феите, таласъмите, магьосниците и илюзиите. Палитрата е смесица от тъмни, ярки и неутрални цветове и общо взето има за всеки по нещо.


Разбира се няма как да минем без цвета на годината Tangerine Tango, който виждахме последните 2 сезона навсякъде из модните колекции и козметичните предложения. Очевидно можем съвсем спокойно да си купим нещо в този цвят и да знаем, че ще сме актуални и през есента и зимата.Може да съчетаете Tangerine Tango с "Френско печено" (тъмно кафяво, което спокойно може да замести неутралните черно и сиво за през есента) или с "Фламбирано розово" (апетитно ярко розово), за да придадете по-ретро усещане на визията си.

За мен лично най-привлекателни в момента изглеждат сивеещото успокояващо лилаво "Рапсодия" (което ми напомня на роклята на някоя принцеса) и титаниевото сиво, което е най-неутралният цвят в палитрата и е олицетворение на студеното сиво. Може да се съчетаят и с "Розовия пушек" (нежно завоалирано розово) за засилване на усещането за комфорт и спокойствие.

В другия ъгъл са жизнерадостните бледо светлозелено, медено жълто и олимпийско синьо, които просто те заразяват с вибриращата си енергия, която излъчват. Може да ги смекчите малко като добавите дълбокото синеещо зелено (напомнящо на опашката на някоя русалка, излязла от дълбините на океана).


При грима очите са подчертани с тъмни и дълбоки цветове, вдъхновени от скъпоценните камъни като основните нюанси са лилаво и зелено. Миглите са дълги, а устните рубинено червени. Ноктите пък изглеждат като че ли са покрити с фини блещукащи частици.

Гледайки предложените от Пантон цветове за есен 2012 аз лично виждам хипарска вълна. За мен тези цветове имат леко ретро излъчване, особено съчетани помежду си, както и нещо наивно и детинско. Това е прекрасно, защото ще ни помогне да гледаме на живота по-леко ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар