понеделник, 17 март 2014 г.

Tangle Teezer Original vs CompactЕли написа едно много добро сравнение между Tangle Teezer Compact и четката на Macademia  No Tangle (тук), така че аз реших да го допълня с едно сравнение и с оригиналната Tangle Teezer Original и по-малката Tangle Teezer Compact, за да можете по-лесно да прецените коя четка да си вземете, ако се чудите.


Всичките четка (и Tangle Teezer, и Macadamia) като цяло се намират трудно в България и или трябва да знаете фризьорски салон, който ги предлага, или да си ги поръчата онлайн от enzo.bg, zlatnaribka.com или feelunique.com. Като цяло поръчването от Ензо или Златна рибка ще ви излезне по-изгодно, отколкото от чужбина или от фризьорския салон. Предлагат се в най-различни цветове.


Има доста голяма разлика между оригиналната ТТ Original и компактната версия ТТ Compact. Зъбците на компактната са една идейка по-къси и по-твърди, някак от различен тип пластмаса. Според мен също така е една идея прекалено малка, за да е удобна за хващане и да направи разресването безпроблемно и ефективно. TT Compact не разресва толкова добре и лесно колкото голямата сестра Original. Предимството очевидно обаче е компактността й и това, че има защитен панел отпред, който предпазва зъбците от замърсяване и натиск при въргалянето на четката в чантата например. Върши работа, ако ще я ползвате за бързо разресване докато сте навън или когато пътувате.


За употреба вкъщи според мен Tangle Teezer Original е по-правилния и определено по-добрия избор.  За сравнение, на пипане четката на Macadamia е най-мека от всичките и с най-дълги зъбци. На мен ми харесва и това, че има дръжка, което прави ресането с нея по-лесно.


Всичките четки от този тип могат да се ползват върху мокра коса, за да разнесете по-добре някаква маска, за разресване докато косата е мокра или за разплитане на сухите кичури, когато са ви се оплели. Разресването с такъв тип четка е много приятно и учудващо скубе много малко и на моменти даже изобщо.


Тъй като моята ТТ Original е доста старичка вече и скоро ще се наложи да я сменя, общо взето съм в дилема дали да си взема същата или тази на Macadamia. Така че спокойно си поръчайте или Tangle Teezer Original, или четката на Macadamia No Tangle и според мен няма да съжалявате, но ако сте с доста гъста коса с твърд косъм може би все пак ТТ Original ще е по-добрата за вас. Ако често ще ви се наложи да разнасяте четката из разни чанти, вземете си и една TT Compact, защото иначе зъбците на оригиналната бързо ще се деформират от натиска на чужди предмети (както се е случило с моята, ако забелязвате на снимката). Ако косата ви се оплита много, мога достатъчно ентусиазирано да ви препоръчам такъв тип четка.


2 коментара:

  1. Аз имам такава четка , оригиналната, понеже косата ми е от бързо оплитащите се, но още не съм я пробвала:)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз имам компактната и съм съгласна с твърдението, че не е достатъчна.
    Иначе съм мнооого доволна от резултатите.
    Girl's Temptations | Tangle Teezer review

    ОтговорИзтриване