сряда, 5 ноември 2014 г.

YSL Couture palette 4 Saharienne
Ще започна тази статия с "Да живее онлайн шопингът!". Добре, че feelunique.com доставят безпроблемно до България брандове като Dior, Lancome и YSL, защото иначе щях да съм развила вече сериозна абстиненция. Не съм имала време да ходя до Sephora да разгледам на спокойствие какво ново има от доста време насам, но за сметка на това във Bauhaus вече ме посрещат с червен килим на вратата... Днес ще ви разкажа малко за обновените палитри на YSL, и по-точно новата YSL Couture palette 4 Saharienne, която (не)търпеливо чака своя отзив вече няколко месеца.
Опаковката си е типичната за YSL златиста пластмаса, но са си "спестили" кадифеното калъфче, което по принцип може да намерите при други брандове от този клас. От опит знам колко много се дере тази златиста опаковка, така че според мен щеше да е добре да не го "забравят". Апликаторите са удобни - има 3 различни вида, с остър връх и с плосък кръгъл, както и мини-четка. От тях засега съм ползвала само острия и го харесвам доста за нанасяне на хайлайт във вътрешния ъгъл на окото.


Един от най-красивите и същевременно най-проблематични цветове в тази палитра е телесният цвят с бледо прасковен нюанс и силен иридисцентен шимър. Доста симпатичен свеж нюанс, но за съжаление е непигментиран и трябва доста пъти да повторите, за да получите изобщо някаква наситеност и най-вече равномерен цвят.


Хайлайтер цветът на палитрата е топло бяло с искрящ блед златист отблясък и микрочастици шимър. За последните месеци доста често посягах към него, тъй като го слагам във вътрешния ъгъл на очите за освежаване на погледа. Има добра наситеност и покрива много добре с едно нанасяне.


Двата нюанса на кафявото са доста близки на някои светлини, на други се виждат осезаемите разлики. Тъмното кафяво в центъра е малко по-червеникаво и ми напомня на цвета на натурален шоколад. По-светлото кафявото има зластист отблясък и сатенен завършек. И двата цвята са добре пигментирани и плътни. Аз слагам по-светлия нюанс на целия клепач, а по-тъмния в сгъвката и получавам хубав неутрален опушен грим.


Любимият ми цвят от тази палитра е бледият тоуп цвят в ъгъла долу в дясно (едва ли е изненада за вас ;) ). Цветът е студено бледо лилаво с бял отблясък и със силни нотки на сиво и бежово в зависимост от светлината. Завършекът е сатенен. Пигментираността му е доста добра.


Учудена съм, тъй като четох сравнително прехвалени отзиви в блогърското пространство за тази палитра и за наситеността и масленността на сенките, но според мен това съвпада само за част от цветовете в нея. Като заключение, аз си мисля, че е по-добре да инвестирате в някоя от новите Les 4 Ombres палитри на CHANEL - цветовете са по-маслени, разпрашват се още по-малко и като цяло са по-пигментирани и в моите очи и по-трайни върху клепачите. Голямото предимство на YSL е в по-богатите и разнообразни цветови комбинации като някои от палитрите съдържат доста смели цветове. Saharienne е хубава палитра, но за съжаление не попада в графата Перфектна.


2 коментара:

  1. Това е лошо на сенките на YSL, в кутийката изглеждат много пигментирани, а нанесени губят този интензитет. След като си изпатих няколко пъти, вече не купувам техни сенки преди да съм ги тествала на живо на ръката си . За съжаление не вкарват голяма част от продуктите им и това прави невъзможно тестването. Аз много харесвам 5-те на Dior :)

    ОтговорИзтриване
  2. Аз много се заглеждах в сенки на марката, но за цената им пигментацията е на ужасно ниво.

    ОтговорИзтриване