петък, 24 октомври 2014 г.

Urban Decay Naked Basics 2Имала съм възможността да тествам както Urban Decay Naked 1 и 2 палитрите, така и първата Naked Basics и въпреки че винаги съм оставала с много добро впечатление от качеството на сенките, никога не са ме блазнили да си ги купя. Повечето сенки от тези палитри са прекалено топли или прекалено розовеещи за моята кожа, а няколкото сенки, които ми допадаха не можеха да оправдаят покупката на цялата палитра. Съответно се зарадвах страшно много, когато разбрах, че от Urban Decay изкарват палитра, която е с матови, но по-студени тоуп цветове и нея вече нямаше как да я подмина.
Опаковката на UD Naked Basics 2 е доста компактна, лека, но изработена от солидна пластмаса, така че сенките са добре защитени дори и да се въргаля палитрата някъде из чантата. Има и хубаво голямо огледало. Това, което изобщо не ми харесва е, че са сложили отгоре това гумено покритие, което е типично и за опаковките на NARS и което мен лично страшно много ме дразни, защото събира всякакъв прахоляк и пръстови отпечатъци и чисто новият продукт никога не изглежда чист. UD Naked Basics 2 поне не е черна, така че се надявам да успея да я опазя малко по-добре в някакъв що годе представителен вид.


Опаковката съдържа 5 броя матови сенки и 1 полу-мат/сатен, който може да се използва за хайлайт под веждите и във вътрешния ъгъл на окото. Харесва ми това, че този път от Urban Decay са "пропуснали" да сложат черен цвят вътре, защото вече имам достатъчно из разните други палитри и не ми трябва още един.


Това, което ме изненада е консистенцията на сенките и колко много се разпрашват. По принцип сенките на Urban Decay са доста "мазни", но тези не са толкова. Пигментираността е добра, но не е нещо изключително и не впечатлява изобщо. Сенките се ронят много при нанасяне, особено най-тъмният цвят Undone.


Въпреки че реално почти не се вижда и не е от най-пигментираните цветове, се оказа, че полу-мата Skimp страшно много ми харесва за през деня, именно защото изобщо не се забелязва, но просто придава лек шийн под веждите, в ъгълчетата на очите или просто върху целия клепач като базов цвят и отваря погледа. Според рекламата Naked Basics 2 е палитра в студената гама, но Cover и Stark са по-топли цветове с лек нюанс на праскова в основния цвят. За сгъвката на клепача аз най-често смесвам Primal и Frisk, двата най-студени тоуп цвята в палитрата. Като цяло върху добра основа сенките са доста трайни.

Undone, Primal, Cover, Frisk, Stark, Skimp
дневна светлина

Urban Decay Naked Basics 2

Skimp, Stark, Frisk, Cover, Primal, Undone
изкуствено осветление

Не съжалявам изобщо, че поръчах Urban Decay Naked Basics 2, защото страшно много ми допада това, че има толкова много матови нюд сенки накуп и че са в студената гама. Мисля, че ще я ползвам доста както сама за себе си, така и в комбинация с други палитри и предусещам, че тази палитра ще се превърне в голям мой любимец. По отношение на качеството, очаквах малко повече от UD. Поръчах я от тук.

7 коментара:

 1. Много й се чудя на тази палитра. Харесва ми това, че са матови цветовете, но не знам дали цената е оправдана с това разпрашаване на цвета и пигментация...Ще я чакам на някое намаление сигурно :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ами да, плюс това УД постоянно заливат пазара с нови палитри, така че може и да пуснат нещо по-добро ;)

   Изтриване
 2. Поздравявам те за поредната не само приятна за четене, а и информативна статия. Искам да те попитам имаш ли проблем с доставката, заради това, че е от Щатите? Все се разправям с мита и тн, но май под 150$ няма проблем. Сподели мнение :-)))

  ОтговорИзтриване
 3. Благодаря ти :) В случая съм поръчвала от feelunique, те са със седалище в Англия и не се налага да плащам допълнително мита или ддс. Не съм поръчвала от САЩ досега, но вероятно ще наваксам и с това по някое време и ще спомена в блога как е минало тогава.

  ОтговорИзтриване
 4. Много красиви цветове, но на много места чета, че се разпрашава, така че май ще я пропусна.. А иначе UD са любимата ми марка за сенки.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Мен ме дразни основно на най-тъмния цвят, защото се рони по бузите при нанасяне. При другите не си личи толкова, защото са по-светли.

   Изтриване
 5. Чудесно ревю, аз не съм почитател на матовите сенки, но с удоволствие изчетох мнението ти :))

  ОтговорИзтриване