понеделник, 17 ноември 2014 г.

Clarins HydraQuench Cream


Купих си Clarins HydraQuench Cream това лято, защото си бях забравила крема за лице, когато отивахме на море. Продаваше се в комплект с пробен размер на серума от същата серия, както и с травъл размер от измиващия гел Clarins Gentle Foaming Cleanser with Cotton seed, който доста харесвам. Блогерското ми сърчице надделя и реших да пробвам крема без да прочета някой отзив преди това.Clarins HydraQuench е насочен към нормална, клоняща към суха кожа. Целта му е силна хидратация в дълбочина. Аз по принцип имам по-скоро по-мазна Т-зона и по-сухи бузи, но тъй като бях на море реших да си го взема, за да овлажня повечко изтощената от слънцето и вятъра кожа. 


Като текстура Clarins HydraQuench е много фин и лек. Попива мигновено и не оставя никакви мазни следи след нанасяне. Първоначалното усещане е много приятно и кожата изглежда свежа и даже леко матирана. За съжаление при мен ефектът от този крем е абсолютно отрицателен. Това, което аз виждам след употреба са много силно изсушени бузи. Особено в областта между носа и бузите кожата ми направо опъва, изглежда суха и даже ми се е случвало да ме боли, ако слагам този крем няколко дни подред. Няма зачервяване, но няма и комфортно усещане.


В комбинация с Clarins HydraQuench Intensive Serum Bi-phase положението е общо взето аналогично. Не виждам изобщо да има някакъв хидратиращ ефект, по-скоро кожата е силно изсушена. Струва ми се страшно странно, но това е положението поне при мен и вероятно изобщо няма и да се опитвам да доизмазвам тези опаковки. Аз лично съм на мнение, че въпреки описанието на опаковката Clarins HydraQuench Cream би бил идеален за тези от вас, които са с много мазна кожа. Ако сте с по-суха според мен е силно препоръчително да се огледате в друга посока. На мен Clarins HydraQuench Cream изобщо не ми хареса.


1 коментар:

  1. 3 поредни години използвах този крем през зимата със серума и бях много доволна :) но явно не на всеки действа добре :)много е кофти така когато си дадеш парите на вятъра :)

    ОтговорИзтриване