петък, 28 ноември 2014 г.

The Makeup Addict TAG

източник: Internet

Наскоро Теди направи един нов и интересен ТАГ (тук) и реших и аз да се включа малко за разнообразие. Приятно четене :)

1. Кой продукт продължаваш да купуваш, въпреки че вече имаш достатъчно за цял живот?
източник: Интернет

Тук бих казала сенки за очи, тъй като не се гримирам достатъчно често, за да продължавам да си купувам все нови и нови. Също така имам доста балсами за устни, което вече се дължи чисто и просто на любопитство от моя страна, а не на необходимост. Правя някакви опити да се ограничавам, но не са много успешни май, особено откакто започнах блога...


2. Без кой продукт не можеш да живееш?От декоративната козметика: коректор и фон дьо тен. Просто не мога без тях. Купувам доста, определено повече отколкото ми трябват, но тъй като хващам доста тен през лятото, а пък избледнявам доста през зимата, се налага да сменям по няколко цвята фдт през годината и се възползвам да изпробвам все нови и нови ;)


3. Любима козметична марка?

Мисля, че за тези от вас, които четат блога ми отдавна отговорът на този въпрос е доста ясен. За останалите, ако погледнете облака с марки вдясно, лесно ще разберете коя е. CHANEL ми е абсолютно любимата козметична марка! Това е и първия щанд, към който се насочвам в парфюмерията. Просто продуктите им ми пасват много добре, ползването им ми доставя удоволствие и засега рядко се е случвало да си купувам нещо, от което да не съм останала доволна.


4. Колко е голяма колекцията ти от гримове?


източник: Интернет

Тук мога да се направя на философ и да кажа, че е въпрос на гледна точка кое количествено измерение се възприема като "голямо" и "малко" ;) Противно на това, което може би си мислите, колекцията ми не е особено голяма. Основната причина вероятно се дължи на това, че аз всъщност изобщо не искам да изграждам "колекция". Даже напротив, мразя да притежавам неща, които не използвам и се дразня на себе се като видя, че нещо стои просто ей така в шкафа. Имам навика да преглеждам и разчиствам редовно и съответно нещата, които не харесвам или не ползвам достатъчно често просто се изхвърлят или подаряват. Въпреки това съм на мнение, че имам много повече отколкото ми трябва. Единствено изключение правят лаковете за нокти, където все пак съм заформила една мини-колекция (основно от лимитки на CHANEL) и сега съм си забранила да купувам нови, докато не ги попривърша малко (изключително трудно ми е да си спазя собственото обещание в този случай). Тъй като в момента имам към 7 шампоана и двуцифрена бройка кремчета и серуми, си признавам, че съм попрекалила в тази насока...


5. Как я съхраняваш?
Мечта, която се надявам да стане реалност скоро... източник: Pinterest

Ами определено не по най-оптималния и удобен за мен начин и се надявам за в бъдеще в новия апартамент това да се промени. В момента държа по-голямата част от декоративната козметика, продуктите за път и част от бялата козметика в две чекмеджета в един MALM скрин от IKEA. Разпределени са във ванички по вид. Повечето неща съхранявам в картонените си опаковки, защото са правоъгълни и съответно се подреждат много лесно една до друга във вертикално положение. Винаги гледам надписите да сочат нагоре, така че да знам какво има вътре. Другата част от декоративната козметика, която ползвам всеки ден, четките и голяма част от бялата козметика са в банята, пръснати или в шкафа, или отгоре върху мивката, или в бурканчета и кошници в нишите. Не е достатъчно прегледно и подредено според мен и се дразня. А мечтата ми всъщност е една стая-гардеробна с отделен ъгъл само за гримчета ;)

И това ми харесва много, а поне вече имам скрина ;) източник: Pinterest


6. Колко козметични продукта имаш в момента в дамската си чанта?

източник: Internet

По принцип нямам навика да се занимавам да си освежавам грима, когато съм навън. Но все пак в момента нося 5 продукта - пудра и един глос на CHANEL, четка за пудра и коректор на MAC и мини размер на крем за ръце на LÓccitane.


7. Ако можеше да разграбиш колекцията на някоя бюти блогърка, коя щеше да е тя?Много са малко продуктите, за които съжалявам, че не съм се докопала до тях. Най-отгоре в списъка е пудрата за контуриране на CHANEL Notorious, за която направо ми се плаче, че не се предлагаше в България и че chanel.com не доставя до България. Така че ми се искаше да мога да разграбя колекцията на всяка блогерка, която притежава Notorious, само заради този един продукт.


8. Колко време ти отнема грима сутрин и колко продукта използваш?

Ами зависи колко време имам. По принцип 5-10 минути, ако ползвам само базовите неща: коректор, фон дьо тен, пудра, спирала, руж. За през деня предпочитам кожата ми да изглежда добре и да не съм много "направена", рядко слагам повече от това. Ако ще излизам след работа следобед добавям и сенки, но в по-неутралната гама, малко хайлайтер и червило. Не харесвам шарен грим и не харесвам тежък/натрапващ се грим, особено за през деня.


9. Купувала ли си си някога продукт, знаейки, че никога няма да го използваш?

източник: Internet

Не. Поради описаното в точка 4 не бих си купила продукт просто, за да го имам. Често подминавам продукти, които може би имат някаква "колекционерска" стойност, ако знам, че не ги искам и няма да ги ползвам редовно. Няма никакъв смисъл от такова излишно за-/претрупване според мен.


10. Набележи следващите жертви.


Следващите жертви, мили мои, сте вие! Ще се радвам ако ми оставите отговорите като коментари под тази публикация и ако ми кажете вие как виждате нещата с колекционирането на козметика и дали прекалявате с покупките от време на време (както аз с шампоаните например...)


Няма коментари:

Публикуване на коментар