сряда, 16 април 2014 г.

Resident Konté трикчета: Как да махнем восък от свещнициБях ви споменала преди известно време, че мисля да започна серия и от време на време да публикувам мои полезни трикчета. Днес ще ви покажа как бързо и лесно да махнете восъка от изгорели свещи в свещници. Трябва ви само гореща вода, веро и гъба. В случая изгорялата свещ е от ИКЕА. Според мен стъклените купички и бурканчета от свещи могат да се ползват в последствие за съхранение на най-различни неща и няма смисъл всеки път да се изхвърлят. 


Загрейте до кипване в отделен съд необходимото количество вода, за да покриете до ръба свещника. Изсипете врялата вода вътре в свещника. Ако стъклото е със стайна температура няма да се спука, така че не се притеснявайте. Ще забележите как восъкът веднага се разтапя и почва да се качва на повърхността на малки балончета. Прилича малко на тези лава лампи. Накрая на повърхността ще се образува един плътен слой:Оставете съдържанието да изстине в продължение на няколко часа. Важно е да е напълно изстинало, защото искаме восъкът да се е втвърдил отново. След като изстине хубаво в единия ъгъл натискаме восъка леко с пръст надолу и както виждате просто можете да извадите цялото парче наведнъж и да го изхвърлите. 


Отлепете етика от стъклото (ако имате проблеми с махането, може да пробвате с това трикче тук) и с лек натиск отлепете залепения за дъното фитил.


Измийте с веро и гъба и сте готови :) Става доста лесно и без да се налага да се занимавате много.


6 коментара:

 1. Много готин трик! Мерси, че сподели :)

  ОтговорИзтриване
 2. Ако съм знаела щях да си спестя преди време трудното премахване включващо много усилие с една свещ в красива опаковка, която исках да ползвам след това ;) Харесвам много публикацията!

  ОтговорИзтриване
 3. Много добра идея, благодаря! :-)

  ОтговорИзтриване
 4. Супер готин трик :)) Определено ще влезе в употреба.

  ОтговорИзтриване
 5. Пекрасно благодарим за споделеното :)

  ОтговорИзтриване