петък, 25 април 2014 г.

CHANEL Perfection Lumiere VelvetCHANEL Perfection Lumiere Velvet е най-новото допълнение към избора от фон дьо тени на бранда с белите преплетени СС. Имах възмножността да го тествам няколко месеца, така че мога да дам доста конкретно мнение за него*. 


Първото нещо, което прави много силно впечатление при нанасянето на CHANEL Perfection Lumiere Velvet е усещането върху пръстите. Като олио примесено с пудрени частици. Чувството е, че нанасяш кадифе върху кожата си, много е странно, но и изключително приятно. Визуално кожата се матира, а  благодарение на новата формула, съдържаща полу-сферични пудри се получава оптимално отражение на светлината и кожата изглежда по-сияйна. С този фон дьо тен определено избягвате ефект на "маска" или плоското "пано" и като цяло крайният резултат е много естествен и изравнен.


Представете си ефекта, който получавате от нанасянето на метеоритите на Guerlain. Не е ясно точно какво правят, но като ги нанесеш и разликата върху лицето е осезаема - като Photoshop за кожата. Е, същото нещо прави и CHANEL Perfection Lumiere Velvet, но в течен вариант - матиран завършек и цялостен ефект на по-хубава кожа, но с добавена екстра - покривност на несъвършенствата на кожата и по-изравнен тен.


Предполагам, че сравнението, от което най-много се интересувате е с CHANEL Vitalumiere Aqua ;) Perfection Lumiere Velvet попада някъде между покривността и значително по-матовия ефект на Perfection Lumiere и лекотата и естествеността на Vitalumiere Aqua, като везната се накланя по-скоро по посока на прилики с втория. Най-общо казано получавате хубавите неща от двата свята в едно шишенце;)


Опаковките на Perfection Lumiere Velvet и на Vitalumiere Aqua са еднакви и с еднакъв грамаж (30 мл.) и SPF15. И двата фон дьо тена се предлагат в практичната и лека пластмасова опаковка, която аз лично страшно много харесвам, защото е много компактна. И при двата фдт първо разклащате хубаво шишенцето и след това нанасяте. Препоръчвам ви да махнете капачката и да запушите с пръст отвора преди да разклатите шишето, за да избегнете изскачане на фдт и лекото мазало.


Има разлика в завършека, който ще получите с тези два фон дьо тена. Vitalumiere Aqua e по-сатенен, Perfection Lumiere Velvet има доста по-матов финиш и като цяло за мен определението "кадифе" е добро описание. И двата фон дьо тена предлагат от леко до средно покритие, удобството е, че може да наслагвате и покритието се натрупва. Предимството на Perfection Lumiere Velvet е, че изобщо не се усеща, че имаш нещо на кожата. Текстурата е изключително лека.


По отношение на трайността както Vitalumiere Aqua, така и Perfection Lumiere Velvet не са от най-трайните фон дьо тени. При мен без пудра отгоре Vitalumiere Aqua издържа само няколко часа преди да започне да лъщи и в това отношение Perfection Lumiere Velvet се справя много по-добре и доказва, че е по-подходящият избор за комбинирани и клонящи към бързо омазняване кожи. И при Perfection Lumiere Velvet обаче гледам да нанеса матираща пудра след средата на деня и така общо взето издържа цял ден, въпреки че към края на деня се забелязва износването.Като цветове, новият Perfection Lumiere Velvet се предлага в 6 цвята в България. В моите очи има разминаване с нюансите на Vitalumiere Aqua, които са една идея по-светли. Ако сте номер 20 Beige при Vitalumiere Aqua, ви съветвам да си вземете номер 10 при Perfection Lumiere Velvet или поне смесете 10 и 20.           Според мен кой от двата фон дьо тена ще изберете зависи много от това с каква кожа сте. Ако клоните от нормална към суха, Vitalumiere Aqua си е просто перфектен за вас. Ако като мен имате смесена или по-мазна, но искате да се възползвате от ефекта "втора кожа", Perfection Lumiere Velvet ще ви хареса доста повече. Аз лично си намерих нов любимец. И двата фон дьо тена се продават за 78 лв. и са налични по парфюмерийните магазини предлагащи бранда у нас. 


*Продуктът ми е предоставен за тестване, но изказаното мнение си е изцяло мое.

3 коментара:

  1. Как се радвам, че моят коментар ще е първият :) прекрасни снимки, нямам думи! Толкова изящно си съчетала продуктите с перлите (всеки знае, че Chanel си имат афинитет към бижутата от перли). Истинска естетична наслада за очите е цялата публикация. Благодаря и за информацията, живо ме вълнуваше този продукт :) поздрави, Мая

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубаво и информативно ревю. На доста места четох, че Velvet прилича доста на Aqua, но не се бях замисляла за типа кожа. Аз съм доста доволна от Vitalumiere Aqua, но сега ми се искам да опитам и новото предложение.

    ОтговорИзтриване