вторник, 28 май 2013 г.

Dior четка за фон дьо тен


Много исках тази четка за фон дьо тен на Dior. Причината е, че първо: ме грабна външния вид и второ: в интерес на истината нямам четка, която да е за нанасяне на фон дьо тен за ефект пълно покритие и някак имах чувството, че имам нужда от такава. Беше ми доста интересно тази как ще се справи.


Четката е много красива. Мисля, че този факт не може да бъде оспорван. Дървена дръжка, боядисана в тъмно синьо със сребрист релефен надпис Dior. Четката върви със специален накрайник, който да предпазва косъмчетата и да я държи във форма, когато не я ползвате, както и с тъмно син кадифен калъф, който да я пази при пътуване.


Косъмчетата са синтетични и са прикрепвани на ръка. Снопът е много гъст и е идеално подравнен, нито едно косъмче не стърчи по-нависоко. Нарочно е със скосен ъгъл, за да улесни  кръговите движения при "втриването" на фон дьо тена. Също така е важно да отбележа, че за последните 5 месеца не е паднал нито един косъм от нея, въпреки че съм я мила вече доста пъти. Това показва високото качество и това според мен донякъде оправдава високата й цена.

Може би щеше да е добре да се бях сетила да я снимам, когато е чиста...

Аз ползвам тази четка като правя кръгови движения по лицето, като започвам от средата и изнасям навън към скулите и ушите. Също така на места ползвам потупващи движения, където искам по-плътно покритие.Моля ви, игнорирайте драскотините по ръцете ми. Котаракът ми има специфичен начин да показва любовта си към мен ;)

Направих сравнение с МАС 190, която е доста известна и общо взето е нещо като стандарт за нанасяне на фон дьо тен. Не знам дали се вижда на снимката, но моето лично мнение е, че четката на Диор не придава по-плътно покритие от МАС 190, даже напротив. Разлика има обаче в скоростта на нанасяне - с четката на Диор изглаждам тена по-бързо и според мен ефектът е много по-гладък отколкото с МАС 190. При нанасяне с четката на Диор самият фон дьо тен като че ли се е слял много по-добре с кожата.Според мен тази четка за фон дьо тен на Dior от Nude серията върши много добра работа. Нанася фон дьо тена плътно и равномерно и много ми харесва завършека. Дали си заслужава покупката при тази цена обаче е въпрос и на бюджет, тъй като наистина е доста скъпа, а и винаги може да си нанесете фон дьо тена просто с пръсти. Не забравяйте обаче, че покупката на качествена четка по принцип си е инвестиция и с правилните грижи можете да й се радвате десетки години.2 коментара:

  1. И аз съм хвърлила око на тази четка от много време. Малко се чудя дали да купя нея или 187 на МАК.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами аз я нямам, така че не мога да направя сравнение. Но тъй като е дуо-фибърна ми се струва, че МАС 187 е по-скоро за пудра или минерални продукти на прах и може би става и за фон дьо тен, което вероятно я прави по-широкоспектърна? Тази на Диор е наистина само за Фон дьо тен и течни продукти. Не знам това дали някакси ще ти помогне ;)

      Изтриване