неделя, 6 януари 2013 г.

Пролет 2013: прекрасни цветове!

Сега, когато тръгнаха намаленията по магазините е крайно време да ви представя в кои цветове си заслужава да инвестирате за тази година. 
Да започнем с най-важното: Цветът на 2013 година според Пантон ще бъде Смарагдено! Аз съм много щастлива, тъй като това ми е един от абсолютно любимите цветове. Emerald е една идейка по-синеещ, отколкото истински смарагд. Това е цвят, който те успокоява и те кара да се чувстваш добре. И някак едновременно с това ти дава енергия, за да постигнеш всичко.


На следващото място е Grаyed Jade. Това също ми е един от любимите цветове и веднага се сещам за новия лак от пролетната колекция на YSL, който вече очаквам с голямо нетърпение. Аз лично този цвят го асоциирам с модерна елегантност, въпреки че дефакто е от 60-те години на миналия век.


Tender Shoots пък е олицетворението на пролет. Това е цветът на младите стръкове, които си проправят път през почвата, за да зърнат първите слънчеви лъчи.


В синята гама имаме и двата Monaco Blue и Dusk Blue. Monaco Blue е малко по-светъл от традиционното морско синьо, който е безспорната класика абсолютно всяка пролет и лято. Dusk Blue пък е много успокояващ цвят. Някъде го бяха определили като "Дзен" синьо и аз лично съм склонна да се съглася.


Linen пък е перфектният неутрален цвят за пролетта: леко розовеещ, но съчетаващ се спокойно с много други цветове. African Violet не се натрапва, но все пак има нещо специфично в този цвят, така че няма да успеете да го сбъркате.


По-топлите цветове в гамата са Nectarine, Lemon Zest и Poppy Red. Nectarine продължава оранжевия тренд от миналата година, само че този път е по-нежен, по-пастелен. Lemon Zest безспорно е цветът за акценти, тъй като веднага се набива на очи. Той е жизнен, но и тук е малко по-пастелен и колкото повече го гледам, толкова повече ми харесва. Poppy Red пък е цвят, който тепърва набира все по-голяма скорост и иска да излезне извън рамките на червило или лак за нокти и да се настани и в нашия гардероб. Само времето ще покаже дали ще успее. 


Тази година цветовата палитра наистина много ме радва. Като изключим двата по-топли цвята Nectarine и Lemon Zest, остатъкът са точно по вкуса ми както за грим, така и за дрехи. А вас грабна ли ви някой цвят?


7 коментара:

 1. Да, харесват ми и разбира се това са само основните. Очертава се пак да е актуално ментовото и мен този факт, много мерадва, като фен на цвета. Розовото към цикламено също го срещам често, като актуален цвят. Малко студени ми идват на фона на цветовете от изминалото лято :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Аз съм доста щастлива от студената гама, че миналата година доста ме затрудни с тези топлите. Няма да ти казвам колко зле ми стоят оранжевo, жълто или кафяво;)

   Изтриване
 2. Още като излезе палитрата подскочих - това червено ми е любимо. А сега пък няма търпение да пробвам някой калър блокинг със смарагдовото - винаги съм била леко резервирана към този тип комбинации, но май ще пробвам, поне за експеримента :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Аз такова зелено винаги комбинирам с турско синьо. Според мен стои много приятно. А иначе от Гучи още миналата година ни показаха как става ;) http://www.savvyspice.com/2011/06/if-kim-kardashian-cant-color-block-who-can.html

   Изтриване
 3. Красота! Май блузките, които напазарувах в Benetton миналата есен от лятното намаление ще се носят много редовно в свободното време! Grayed Jade е любим цвят, червеното е... просто страхотно!

  ОтговорИзтриване
 4. Цветовете наистина са много приятни! A Lemon Zest ми е любим и добре ми отваря погледа, може би защото очите ми са преливащи откъм зелено и жълто. Синьото също ми е фаворит, във всичките му вариации, същото важи и за зеленото, което ми е в топ 1 в избор не само на козметика, но и на дрехи... :)

  ОтговорИзтриване