неделя, 20 януари 2013 г.

Clarins Moisture Replenishing Lip Balm балсам за устниКупих си Clarins Moisture Replenishing Lip Balm наскоро, след като ровейки се из нета забелязах, че на няколко пъти изникваше в разни класации за топ 10 балсами за устни. 


Clarins Moisture Replenishing Lip Balm се продава в синя на цвят тубичка със скосен апликатор накрая. Много е удобен за носене в чантата, тъй като не се налага да го докосвате с пръст, за да го нанесете, а и е доста лекичък. Има някакъв лек аромат, който поне аз лично почти не усещам. Няма вкус. Като консистенция този вазелин е доста гъст, текстурата е гелообразна и има лек розовеещ оттенък, но на устните стои прозрачен.


Според опаковката в състава на Clarins Moisture Replenishing Lip Balm е включена етерична смола от роза. По принцип смолата от роза съдържа хидратиращи фосфолипиди и се ползва в много кремове, тъй като освен хидратиращи свойства спомага за сгъстяване на крема и придава приятен аромат. Въпреки съдържанието на тази смола от роза обаче, Clarins Moisture Replenishing Lip Balm стои на устните доста мазно и като че ли не иска да попие, а и нямам чувството, че хидратира особено много. Позадучих се на какво може да се дължи това и реших да погледна съдържанието, отбелязано на опаковката. Отне ми малко време да успея да изчопля лепенката от вносителите с превод на български език на продукта, на която пишеше "Съдържание: Виж опаковката" и която както винаги беше лепната баш върху съдържанието...  Останах изключително неприятно изненадана, когато видях, че на първо място като основна съставка е написано парафиново олио. Не съм очаквала фирма като Clarins да си позволи да ползва толкова нискокачествени съставки и това доста ме разочарова. (Ще напиша специална статия за парафиновото/минералното олио...)

  

Clarins Moisture Replenishing Lip Balm се продава за 31 лв. за 15 мл и е необхидимо само съвсем малко количество за покриване на целите устни. Съдържа слънцезащитен фактор SPF 15, така че предпазва клетките на устните от стареене. Принципно бих могла да преглътна мазния завършек, който има този балсам за устни, но със сигурност не и съдържанието на парафиново олио, което няма как да помогне на устните ми. Не го препоръчвам. Като сравнение според мен за по-малко пари по-добре си купете балсама за устни на Eucerin, който е с подобна концепция, но със сигурност е в пъти по-подхранвящ и е с по-добри съставки. 

2 коментара:

  1. Полезно ревю! Чудесно е, че обръщаш внимание на състава на продуктите. В един подобен балсам на Glysolid парафина също е на първо място, а балсама не ми харесва, така че ще си спестя и Clarins-кия.

    ОтговорИзтриване