вторник, 16 октомври 2012 г.

Пролет 2013: Маникюрени авантюри


След като приключиха седмиците на модата в Ню Йорк, Милано и Париж доста ясно си пролича, че в маникюра за следващите пролет/лято ще преобладават най-разнообразни трендове. Реших да ви покажа едно синтезирано резюме на тенденциите, които изпъкнаха най-ярко:
 
Вампирен маникюр/орлови нокти (Talon/Stiletto nails). Най-силно наблюдаваният тренд без значение от покритието отгоре бяха ноктите, взаимствани (по мои виждания) от филмите на ужасите за зомбита и вампири - с форма на бадем, мнооого дълги и много заострени нагоре. Най-точен пример може да дадем с моделите на ревюто на Philipp Plein. Доста певици, сред които Лейди Гага, Риана и Бионсе са им фенки от доста време. За мен лично този тренд не е от най-симпатичните, тъй като аз си падам по къси нокти, но се наблюдава вече известно време из блогерското пространство и определено се радва на нарастваща популярност.

 
 
 

 
Модерна геометрия можеше да се види на много от подиумите в най-разнообразни проявления - при Veda ни представиха маникюри с контрастна черна лента по средата и холограмен топ отгоре. Други вариации на геометрични маникюри можехме да видим при Tracey Reese, при която от Sally Hansen бяха стилизирали руфиън маникюра в по-ъгловати предложения. Съответно руфиън маникюрът също присъстваше под всякакви вариации, цветове и дължини и при други дизайнери.
 

Kарета (Gingham ) - при Kate Spade вампирските нокти бяха покрити с каре в тон с дрехите. Този маникюр на пръв поглед е с носталгична нотка, но дължината и формата на ноктите го прави доста модерен. В бяло с някой пастелен цвят отгоре според мен този тренд ще е голям фаворит за много момичета през пролетта.

 
Неутрални цветове (Нюд/Бяло/ Сиво) - светло сивото, нюд цветовете както и чистото бяло се налагат все повече като класика за модерен делови (и не само) стил. Примери за това видяхме на много подиуми, сред които Versus, Rag and Bone, Daks, Jonathan Saunders.


Кървав маникюр - един от трендовете, който много бързо намери привърженици и подражатели сред блогерките, бяха кървавите нокти при Prabal Gurung. Той ги постигна с помощта на лак на Sally Hansen в нюанс Angel bite (в един от топ цветовете за тази есен Oxblood).

 
3D маникюр при Binetti - това според мен е най-отвратителният тренд за следващите сезони. Ноктите се напластяват на три нива с изкуствени нокти, разделени с перли помежду тях. На мен лично цялото това нещо ми прилича на разслоени и разядени нокти и даже се чудя на кого точно му е скимнала тази "гениална" идея. От друга страна за тези нокти се пише по цял свят в модните списания и блогове в момента, така че реално може би трябва да махна кавичките и да кажа: Евала, пич! Гениална стратегия за популяризиране на бранда.


Наопаки на всички горе-изброени трендове, които се надпреварват кой от кой да са по-уникални, шарени, забележими и на моменти направо отвратителни (поне в моито очи) и напук на световното блогерско пространство, което всеки сезон се състезава, кой пръв ще качи снимка на новия цвят лак на Шанел за следващата година, Питър Филипс (креативен директор на козметиката на Шанел) пусна моделите си на подиума с традиционен френски маникюр в овална форма. В последствие стана ясно, че в лимитираната колекция за пролет 2013 един от лаковете ще е рилаунч на лакът Chanel le Vernis 167 Ballerina, а другият вероятно ще е бял и ще се казва Eastern Lights като към тях ще се продава и топ лак за стъклен блясък. От Dolce & Gabbana също ни показаха чисти нокти на фона на пъстрите и фигурални мотиви на дрехите си. Изчистен френски маникюр имаше и при Victoria by Victoria Beckham

Това, което определено липсваше по много подиуми, беше нокът-акцент. С малко изключения ноктите бяха идентични и украсата беше еднаква за целите ръце, което явно показва запращането на този тренд в дълбините на козметичните ни шкафчета.

Това беше кратко представяне на новите тенденции в маникюрите за следващите пролет/лято. Дано да ви е харесало нещо от тях. Има разбира се безкрайно много и различни други вариации, които няма как да ви представя всичките едно по едно. А и в крайна сметка съм на мнение, че е хубаво да се ориентираме по модни тенденции и да експериментираме, но е още по-важно да филтрираме всяка новост спрямо това, което обичаме да носим и което знаем, че ще ни пасне на нас и на нашия стил.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар