събота, 22 септември 2012 г.

Коледа 2012: какво да очакваме


След като всяка година сезонните колекции излизат все по-рано и по-рано и съответно и това лято в най-горещите дни от годината започнаха да се появяват снимки на коледните колекции на известните марки из нета, реших накратко да ви синтезирам това, което ще ни зарадва на най-симпатичния празник на годината.
 

Chanel Eclats du SoirКоледната колекция на Шанел ще включва традиционната палитра с четворка сенки за очи, като този път ще е в изпълнение с щампа и преплетени СС в златно и бронзово с празничен блясък и подчертано с дълбоко рубинено (Chanel Quadra Eye Shadow Harmonie Du Soir). Другите сенки за очи ще са в дуо в комбинацията розово-бежаво и наситено черно (Chanel Ombre Contraste Duo Nuit-Claire). Въпреки че на промо снимките го няма, ще има и нов Chanel Illusion D'Оmbre в цвят Apparence, който ще бъде със златно/бронзов нюанс. Другото интересно нещо в тази колекция ще е Chanel Poudre Universelle Libre Natural Finish Loose Powder в нюанс Reverie - розово бежаво златисто.
 
 
Колекцията на Chanel за Коледа 2012 ще включва 3 цвята глос за устни Chanel Levres Scintillantes Glossimer в Allégorie (прозрачно розово с блясък), Mystery (ненатрапващо в пепел от рози) и Intrigue (кафеникаво червено). Ще има и червило с цвят на Каберне Совиньон Chanel Rouge Allure Velvet Luminous Matte в цвят L’Impatiente.
 
 
Традиционно за Шанел колекцията ще съдържа и руж в празнично блестящо розово Chanel Jouеs Contraste в Star Dust. Не на последно място е и лимитираният цвят за нокти Chanel Le Vernis 637 Malice, който ще бъде наситено рубинено/бургунд със златисти частици (засега единствената снимка, която има на този лак в интернет може да видите тук.)
 

Dior Grand Bal


 
Една от колекциите, които аз лично чакам с нетърпение е на Диор и по-специално лаковете: ще се предлагат четири цвята Diorific Vernis в най-сладките опаковки, които съм виждала някога за лак. Цветовете ще са Lady (снежно бяло), Diorling (златисто), Diva (звездна нощ) и Marylin (коледно червено). Идва ми да ги завържа с по една червена панделка и да ги закача като топки на дървото ;).
 
Коледната колекция на Диор също така ще включва две разновидности на традиционните им "диамантени" палитри с 5 цвята сенки за очи. И тук цветовете ще са издържани в златисто/бронзово/бежавата гама (Dior 5 Couleurs Eyeshadow Palette в Night Golds и Fairy Gold). Ще има и по-специална празнична палитра Dior Grand Bal Palette, включваща освен сенки за очи и глосове за устни.
 
И тук ще очакваме пудра за лице в златисто: Diorskin Gold Powder в цвят Gold Dust. Също така ще има 2 цвята глосове за устни Dior Addic Ultra Gloss Grand Bal в цветовете Or Lame и Rouge Ceremony. Едно от най-интересните неща в тази колекция ще са изкуствените мигли, украсени с камъчета в златно и сребърно.
 
 

Clarins Odyssey

Колекцията за Коледа 2012 на Кларинс е доста по-скромна от тази на конкуренцията, но със сигурност не по-малко красива. Включва само палитра със сенки за очи Clarins Odyssey Eye Quartet Mineral Palette (озаряваща палитра в неутрални цветове), пудра за лице Clarins Odyssey Face Palette, черна спирала за очи Clarins Instant Definition Mascara и глос за устни Clarins Gloss Prodige в цвят 01 Chocolate

 

Lancome Happy Holidays

 
 
Коледната колекция на Ланком ще включва три цвята моно сенки за очи Lancome Ombre Hypnose Mono в цветове Fil d’Or (златно), Fil d’Argent (сребърно) и Fil d’Bronze (бронзово). За очите ще има и сенки на прах Lancome Ombre Les Paillettes aux Yeux в À la belle étoile и Lumières de Paris.
 
 
За Коледа 2012 от Ланком са ни приготвили два цвята молив а очи Lancome Le Crayon Kohl в Jazzy Taupe и France in a Glance, както и три коледни цвята червила Lancome L'Absolu Rouge в нюансите Topaz Ecstasy, Rubis Exquisite и Grenat. Колекцията ще включва и три лимитирани цвята лак за нокти Lancome Vernis in Love в Champagne, Ginger Swing и Flirty Red.

 
 
 

Guerlain Liu

 
Последната колекция от по-известните у нас висок клас брандове е на Герлен. Тя ще включва ароматизирана пудра за лице, коса и тяло, която ще се предлага за пръскане в бутилка за парфюм (Guerlain Liu Perfumed Shimmery Powder Face, Body & Hair). От Герлен ни предлагат и палитра със сенки за очи и червило Guerlain Liu Eye & Lip Calligraphy Palette, включваща три блестящи цвята сенки за очи, един наситено черен матов цвят, подходящ за очна линия и два цвята червило. Коледната колекция ще включва и друга палитра за очи с четири цвята сенки за очи Guerlain Ecrin 4 Couleurs Eye Shadow в 500 Les Ombres Turandot.
 
 
Както почти с всяка колекция и в тази ще има известните на марката метеорити във вариант на топчета  Guerlain Meteorites Perles du Dragon  и в компактния вариант Guerlain Meteorites Wulong (Black Dragon).

Не на последно място са двата цвята червило Guerlain Shine Automatique, както и двата цвята лак за нокти с еднаквите имена Altoum (златно) и Lou Ling (слива).
 
Както виждате цветовите гами на коледните колекции си приличат доста и съдейки от промо снимките, голяма част от колекциите ще са по-подходящи за момичета с по-топли тонове на кожата. Причината за това вероятно е, че като цяло тази година виждаме много златисто в различните му разновидности, бронзово и наситено тъмно червено с блясък.

Не разбирам защо толкова от рано се появяват промоционалните снимки и защо пускат тези колекции за продажба толкова преди времето, когато реално ще имаме желание да ги ползваме (откакто в големите жеги правих снимките на Chanel Vertigo не съм го сложила повече, тъй като за мен това е много есенно/зимен цвят и просто още не ми се носи такъв лак)... Общо взето докато през пролет 2013 не започнат да изкарват колекцията за пролет 2014 явно все още всичко е в рамките на приемливото ;)


 

4 коментара:

 1. От всички празнични колекции на този етап ме изкушава само Poudre Universelle Libre / Natural Finish Loose Powder на Chanel
  Харесах много и Диорските лакови шишенца, но самите цветове не ме грабват (вече успях да видя 2 от тях на нокти)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Аз от Диор мисля да си взема или черния или червения лак. Малко ме е яд, че белият е толкова труден за нанасяне, че принципно исках него. Иначе от Ланком вероятно ще си купя някой от моливите за очи и евенатуално сребърните моно сенки (зависи колко са сребърни всъщност). От Шанел за момента само ружа ми е интересен. От Герлен ще разгледам перлите. Мен ми е доста любипитно от Ив Сен Лоран какво ще изкарат. На единствената снимка, която видях досега има доста интересен топ със симпатичното име Първи сняг. Ще видим...

   Изтриване
  2. хмм звучи доста интересно този топ,
   определено буди любопитството ми.

   Изтриване
  3. Ето линк към снимката:
   https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=359473854132908&set=a.261079153972379.61333.261054820641479&type=1&theater

   Може и други да са излезнали междувременно, не съм гледала в интерес на истината. Ама ме изкефи заедно с този син глос;)

   Изтриване