петък, 27 ноември 2015 г.

Коледни подаръци (или просто идеи за дома)
Малко извън тематиката на блога, но предвид сезона точно навреме преди предстоящите празници реших да ви разпиша списъче с предложения за коледни подаръци, ако още се чудите какво да купите на любимите и близки хора и искате да купите малко по-нестандартни неща или просто нещо за дома.Ако ме следвате в Instagram, вероятно сте забелязали леката вманиаченост, която имаме с моя приятел по продуктите на WMF. Колекцията ни вкъщи вече е доста солидна, поради което си позволявам да кажа, че каквото и да купите от този бранд, ще е добър избор. Продуктите им са практични, качествени и с хубава лъскава стомана. Ако не искате да купувате тигани и тенджери, а нещо малко по-декоративно, лейката за поливане на цветя е доста симпатична, също така чайниците и свещниците им са много красиви. За практичен подарък горещо препоръчвам отварачката за консерви с иновативна технология, която не оставя остри ръбове и можете да затваряте капака на консервата многократно. Списък с магазини на WMF може да намерите тук. Също така се предлагат в @Home секцията на Technomarket.

лейка WMF Fleur, около 160 лв.
 чайник WMF Ball 1,5l, около 220 лв.

чайник WMF 0,9l, около 160 лв.
ветроустойчив свещник WMF Laterna, около 140 лв.
ветроустойчив свещник Jette, около 80 лв.

отварачка за консерви WMF Tin Up  цената й е около 60 лв.


Трябва да си призная, че доста години не поглеждах изобщо към Rosenthal, защото винаги съм ги свързвала със заможни германски баби, които колекционират чаши и чинийки за чай и поне тези порцеланови изделия, които бях виждала, бяха или доста шарени, или доста старовремски, или направо и двете. В последната година обаче се загледах по Rosenthal, защото мернах една тяхна колекция вази в няколко блога и списания за интериорен дизайн и след посещение на германския им сайт осъзнах, че или аз съм пропуснала, че имат и модерни неща или чак последните години брандът е решил да влезне в 21-ви век. Както и да е, ако търсите нещо за подарък за човек, обичащ хем лукса, хем малко по-модерния, но минималистичен стил, ето няколко неща, които са доста привлекателни (поне за мен):


Ето това са въпросните вази, по които съм се загледала. Колекция Studio Line Fast White Цените са между 60-400 лв., в зависимост от височината (10-30 см). Мисля, че ги има и в златисто.

Тази е другата колекция, която според мен е страхотна и ще се хареса на много хора. Аз съм метнала око на пепелника, който е много подходящ и за подарък за мъж, цената му е около 100 лв. Свещници са от 40 до 160 лв. в зависимост от височината. Вазите са доста по-скъпички, почват от 260 лв. нагоре. Колекцията е Rosenthal Block Glass.

Eто линк към сайта на Rosenthal тук със списък с магазини. Аз за последно пазарувах от Notos Galleries в Ринг мол в София.


Още едно място с доста интересни неща за интериора или за подарък е BoConcept.


Доста съм се загледала по тези свещници, много ми харесва как са съчетани различните релефи. Когато ходих преди месец в магазина ми казаха, че още ги нямат, но ще ги получат преди Коледа. Цената им е 12 лв. за брой.


Другото нещо, в което ми останаха очите е този поднос. Цената му е 149 лв. и е доста височка за такова малко нещо, но пък зависи какъв ви е бюджетът и на кого подарявате.

В магазина имаше и доста интересени декоративни фигури, които не намерих на сайта. Продуктите и магазин на BoConcept можете да намерите тук.

Свещ от Diptyque е много подходящ подарък за всяка фешиниста. Свещите са много красиви, направени са от естествен восък с етерични масла, ухаят много симпатично, а и в последните години бурканчетата се ползват масово за съхранение на разни неща и за украса. За коледния сезон горещо ви препоръчвам Oranger, която има силен аромат на портокал или Pomander, която е смес от портокал и канела. В Западна Европа можете да ги намерите по известните търговски вериги от типа на Harrods и Printemps, също така ги мернах на летището в Париж. Отскоро видях, че се предлагат и в enzo.bg, при това на по-добри цени (клик), но колекцията е малко ограничена и най-известните им аромати ги няма. Като цяло мисля, че свещите са симпатичен подарък, дори и без повод, а само да занесете на някой, когато ходите на гости, като можете да съчетаете подаръка с ножица за подкъсяване на фитила (в Notos Galleries има при секцията на Yankee Candles).
Надявам се да ви хареса списъчето. Опитала съм се да включа неща от разнороден ценови клас, така че да можете да си влезнете в бюджета, който сте си определили или поне да получите някакво вдъхновение за подарък. За мен Коледа е празникът, на който трябва да глезим любимите си хора и затова марките все пак са по-висок клас. Тук искам и да добавя, че (за съжаление) нямам нищо общо с нито една от посочените марки или магазини, просто аз лично бих се зарадвала на който и да е от тези подаръци и затова ги включих тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар