сряда, 16 септември 2015 г.

Alterna Bamboo Abundant VolumeЗдравейте, милички :) Знам, че отдавна не съм писала в блога, но мисля, че на всички ви е ясно, че на моята възраст съм човек със стабилна професия и само 24 часа в денонощието. А пък беше и лято, сещате се... Някак последните месеци музата ми реши да се скътава и колкото и пъти да сядах да пиша, нещо не се получаваше и имам доста започнати, но недовършени статии...


Както знаете съм голяма фенка на Alterna и реших преди няколко месеца да изпробвам бамбуковата серия на марката и по-точно тази за обем. Едната причина бе чисто любопитство, другата, по-прагматична, бе, че цената на бамбуковите серии е доста по-ниска от тази на хайверените, които ползвам по принцип.


Alterna Bamboo Abundant Volume Shampoo е безсулфатен шампоан, който обещава обем и хидратация, както и трябва да предпази цвета на косата. Снимките са стари, вече съм приключила опаковката на шампоана. За съжаление поне на моята коса не може да се мери изобщо с хайверения шампоан Alterna Caviar Body Building Volume Shampoo, просто разликата в действието е огромна. Положителното е обаче, че не ми изсушава косата и скалпа, за разлика от лилавата серия за обем, а и косата си изглежда чиста и лъскава.


По отношение на балсама Alterna Abundant Volume Conditioner, въпреки че е нарочен за обем, не смятам, че при мен имаше някакъв осезаем ефект в това отношение. Определено обаче не отежнява косата и не води до по-бързо омазняване в корените, както ми се е случвало с други балсами. Харесва ми повече, отколкото балсама от хайверената серия на Алтерна например.


Като цяло косата ми изглежда много лъскава и здрава с тези шампоан и балсам и са добри за нормални до клонящи към мазни коси, но според мен не може да очаквате някакъв осезаем ефект по отношение на увеличаване на обема ви. Не съм сигурна, че бих ги купила отново, тъй като поне при мен нямаха ефект, но иначе бяха приятни за ползване.


Взех си Alterna Bamboo Volume шампоана и балсама от Златна рибка, като трябва да си призная, че това ми беше първата поръчка от тях. Бях доста доволна колко бързо дойдоха, както и от цената, така че може би ще поръчвам и за бъдеще от тях.

Тъй като сме на темата за коса, любопитно ми е дали някоя от вас е ползвала Olaplex и дали може да споделиш впечатления?

1 коментар:

  1. Бамбуковата серия е наистина много добра. Обикновено повечето продукти за обем леко изсушават скалпа, но това е нормално.

    ОтговорИзтриване