събота, 7 март 2015 г.

Dior Backstage BlenderКакто бях споменала в моя списък с желания тук, много ми беше любопитна тази яйцевидна гъбка на Dior. След доста издирване и изчакване я поръчах на секундата, в която получих известието, че е налична в един от английските сайтове, от които пазарувам. Преди време бях писала сравнение между оригиналния beautyblender и гъбата на Real Techniques тук. Има няколко разлики между тях и Dior Backstage Blender Sponge.


- The original beautyblender, Dior Backstage Blender, Real Technique Miracle Complexion Sponge -

Материалът, от който е изработена всяка от тези три гъби е различен. Гъбата на Диор е доста по-плътна на пипане, по-тежка е и се огъва малко по-малко. Dior Backstage Blender е произведена в Япония и не съдържа латекс. Това, което ми направи силно впечатление е, че буквално изяжда фон дьо тена, докато го нанасяте - трябва доста повече количество, отколкото ако нанасяте с пръсти или даже спрямо Real Techniques Miracle Complexion Sponge.


- Dior, beautyblender, Real Technique - навлажнени -

Най-съществената разлика е, че на листовката на гъбката на Диор пише, че се използва суха. Това вероятно е причината за това да попива толкова повече фдт. Положителното обаче е, че се изпира доста по-лесно в сравнение с другите две. Ползвайте гъбката на Диор като първо разнасяте фон дьо тена с нея и след това го запечатате с потупващи движения. За коректор ползвайте по-заострената част, която добре достига във вдлъбнатините около ноздрите и във вътрешния край под окото. Ако искате да сложите пудра, я нанесете с натискане и завъртане настрани (това важи и за трите гъби).


При мен любопитството надделя и аз естествено изпробвах гъбата на Диор и в мокро състояние. За разликата от другите две, тази гъба не се уголемява, когато се навлажни. В интерес на истината може да се ползва и така и това помага да получите малко по-леко покритие на фон дьо тена, който ползвате.


Общото и за трите яйцевидни гъбки е, че придават страхотен Airbrushed ефект на кожата и улесняват много нанасянето на фон дьо тен, коректор, кремообразни ружове и даже пудра. Dior Backstage Blender ми се струва, че дава най-естествения финиш на лицето от всичките, особено ако сте я навлажнили, но това са само първи впечатления, все пак я имам от скоро ;)


Като заключение трябва да кажа, че на мен гъбата на Диор много ми хареса. Ако трябва да сравня с beautyblender, според мен си заслужава покупката на всяка от двете и разлика има единствено в количеството фон дьо тен, което ще изразходите за покриване на лицето. Гъбата на Real Techniques според мен не е толкова добро качество, тъй като не съм я ползвала чак толкова често, но забелязвам, че на места е започнала леко да се накъсва и явно ще я изхвърлям вече.


По принцип Dior Backstage Blender Sponge се продава за 32 лв. в България. Аз моята я поръчах от feelunique.com (тук), но за съжаление видях, че в момента пак не е налична. Аз обаче предвидливо бях поръчала две бройки от тази гъбка, за да мога да подаря една на някоя от вас. И най-женският празник утре ми се струва един много подходящ повод. Така че не забравяйте да ме следвате във фейсбук (тук), за да разберете утре как може да участвате и да спечелите тази гъбка на Диор! А пък ако имате някакви впечатления за тази гъбка вече, ще се радвам да ги споделите в коментарите по-долу :)


2 коментара:

  1. Ако знаеш как се е накъсала моят на Real Techniques. Има цяло отронило се парченце от едната страна. Със сигурност до лятото ще съм я изхвърлила. Напоследък пак започнах с нея да си нанасям фдт-на, както съм ти писал и преди за момента ме задоволява :) Смятам обаче да пробвам оригинала тази година. Време ми е!
    Благодаря за ревюто! Много е полезно. Чаках го с нетърпение ;) И нищо, че е основано на първи впечатления, аз ти се доверявам ;)

    ОтговорИзтриване