сряда, 24 април 2013 г.

Lancome Teint Visionnaire - първи впечатления


Купих Lancome Teint Visionnaire, когато бях в Германия, защото любимецът ми CHANEL Vitalumiere Aqua ми е на привършване и реших да изпробвам нещо ново. 


Удобството на Lancome Teint Visionnaire е, че се състои от коректор и фон дьо тен, т.е. решение 2 в 1 с перфектно напаснати цветове. Коректорът се намира в капачката, а фон дьо тенът е с помпа, което го прави удобен за дозиране. Бутилката е стъклена. Цената му в Германия беше около 44 евро за 30 мл., така че предполагам, че и тук е толкова, или по-скоро е малко по-евтин.

Коректорът е доста твърд и при нанасяне е сух. Интересен е ефектът, който придава - зачервеното петно изчезва като че ли е туширано с Photoshop. Мястото не стои като замазано с мазилка, както при някои по-плътни коректори, а изглежда като че ли това си е естествената кожа. Аз лично харесвам коректори, които са по-сухи и според мен този от Ланком хич не е лош. Нанасям го преди фон дьо тена и след това повтарям след като поставя фон дьо тена. Като трайност също се справя добре, когато съм го запечатала с някоя пудра отгоре. 


Фон дьо тенът е с лека до средна покривност, а завършекът е мек и естествен. Ако искате матов или поне сатенен завършек, Lancome Teint Visionnaire не е за вас! Аз лично не мога да нося този фон дьо тен без пудра отгоре, тъй като в Т-зоната "лъсвам" още в рамките на първия час. Затова нося Lancome Teint Visionnaire с метеоритите на Guerlain отгоре и според мен комбинацията е горе-долу ок - Т-зоната "лъсва" чак към 5-тия час, което не е върхът като трайност, но съм имала и по-лоши случаи. Негативното е, че ако имате сухи участъци, този фон дьо тен ще ги подчертае вместо да ги скрие. Все пак обаче мисля, че този фон дьо тен е насочен по-скоро за нормална към суха кожа. Също така имам чувството, че има лек оранжавеещ оттенък, но това може и да се дължи на това, че този цвят се оказа малко тъмен за мен (поне ще мога да го нося като хвана малко тен...).


Този пост е само за първите ми впечатления от Lancome Teint Visionnaire, тъй като от марката правят доста сериозни обещания за по-дългосрочните ползи от този фон дьо тен. Според рекламата след 8 седмици употреба трябва да забележа 17% намалени пори, 22% по-малко бръчки и 29% по-малко пигментни петна. Еми ще видим след 8 седмици как стоят нещата и дали визуално има някаква промяна в кожата ми ;) Като цяло за момента не съм супер във възторг от Lancome Teint Visionnaire, но ако видя, че големината на порите ми се повлиява положително от този фон дьо тен, определено мисля, че бих могла да преглътна по-ниската трайност.2 коментара:

  1. Какви са впечатленията за този ФДТ след по-дълга употреба?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами по-скоро съм на мнение, че не си заслужава. Като цяло като че ли намалява петната от стари пъпчици, които съм имала, но не съм на мнение, че прави нещо по отношение на порите. Малко ми е труден за нанасяне, тъй като е доста мазен и стои "влажен" дори и 10 мин. след нанасянето и трябва задължително да го матирам добре с пудра. Като трайност обаче с пудрата отгоре е доста добре, общо взето издържа цял ден. Според мен определено е подходящ за кожа, клоняща към суха. Коректорът му е страхотен, но при тази цена не си заслужава, само заради хубавия коректор. Дано това да ти помогне :)

      Изтриване