понеделник, 25 юни 2012 г.

Dior Bronze SPF15 слънцезащитен крем за лице

Реших да се възползвам от една промоция преди известно време и се сдобих с Dior Bronze Beautifying protective suncare SPF15 Face - слънцезащитен крем за лице. Мога да кажа директно: мноооого съм доволна от този продукт!
 
Защитният фактор определено е силен. Забелязах разликата между тялото и лицето ми, когато се върнах от плажа. И на двете бях сложила SPF15, но на лицето беше Диор, а на тялото слънцезащитният крем за алергична към слънцето кожа на Piz Buin. Тялото ми опреледено беше потъмняло повече отколкото лицето ми. Не знам доколко това се дължи на самия SPF, (който теоретично е по стандарт и би трябвало да е идентичен) или по-скоро на трайността на крема върху кожата и реалната водоустойчивост на крема.

Dior Bronze Beautifying protective suncare SPF15 Face е млечно бял в тубата, но на лицето стои прозрачен и попива много бързо. Кожата стои хидратирана през целия ден, дори и след влизане в морето. Разбира се кремът оставя съвсем лек мазен слой, което при този тип продукти е нормално и неизбежно. Но според мен слоят е много по-тънък отколкото този, който оставя например Shiseido Ultimate Sun Protection Cream for Face. Също така като че ли това е най-приятно ухаещият слънцезащитен продукт, който някога съм ползвала.

(отляво кремът директно от тубата, отдясно размазан по кожата)

Диор слънцезащитен крем за лице се продава в опаковка от 50 мл. за около 65 лв. и се предлага със SPF15 и със SPF30. Горещо го препоръчвам, ако се чудите какъв слънцезащитен крем да си купите.

*Ако се чудите, аз съм с доста светла кожа, но хващам хубав тен бързо и лесно. Не се пържа на слънцето и избягвам най-агресивните слънчеви лъчи по обедно време, но си се пека и определено не съм от онези, които се мажат с 50-ти фактор и се крият под чадъра през цялото време. Ползвам SPF15, тъй като според мен е достатъчен за мен при такьв профил на излагане на слънце, а и имам желание да хвана тен все пак.


Не забравяйте, че малко тен е полезен за кожата, най-малкото тъй като меланинът предпазва чувствителната ДНК от UV-лъчите. Не е случайно, че природата ни е създала с този защитен механизъм на кожата. Всичко разбира се трябва да е в умерени граници и със съответните защитни средства. Наслаждавайте се на слънцето и нека бъде лято ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар