вторник, 5 декември 2017 г.

Resident Konté трикчета: дънки за бременниКакто тези от вас, които ме следят в Инстаграм вероятно вече са разбрали, преди няколко месеца станах за първи път майка. Когато забременях, доста отрано започнах да не мога да си закопчавам дънките и панталоните и общо взето около месец ходих ето така с ластик за коса:


Купих си дънки за бременни, но ми бяха много неудобни, защото коремът не ми беше порастнал толкова и реално ми се мотаеше едно голямо парче плат около талията и постоянно ми се смъкваха дънките. Определено не бяха добър вариант за месеците преди седмия, поне при мен. 


Затова реших да си превърна дънковите клинове от H&M, които носех преди това, в дънки за бременни и сега ще ви покажа как може и вие бързо и лесно да преправите любимите си панталони и дънки, за да се чувствате възможно най-комфортно в тези прекрасни месеци.


Не са ви необходими никакви специални шивашки умения, само трябва да можете да вдявате иглата и да правите прав шев. Ще ви трябват ножица, конец и игла, карфици и широк ластик.


Първо изрязвате предните джобове на панталона. По-лесно е, когато имате налични джобове, защото имате форма, по която да се ръководите и самият плат няма да се разбримчи толкова лесно. Може разбира се просто да изрежете две парчета от двете страни на панталона или полата, за да постигнете същия ефект.
Защипвате ластика на подходящите места с карфици и след това шиете. Повторете няколко пъти шева, ако не сте сигурни, че е достатъчно стабилно. 


Това е. Цялата работа отнема около час, даже по-малко ако сте от сръчните или ползвате шевна машина. Тъй като носех блузи отгоре си признавам, че не съм се престаравала с красив завършек, по-скоро гледах да стане възможно най-бързо.


Направих си няколко чифта от тези дънки и всъщност ги носих след третия месец нататък чак до края на седми и сега последните месеци ги носех отново, защото не ми се е прибрал още коремът след раждането и съответно нормалните дънки още не ми ставаха. Надявам се с това трикче да помогна на бъдещите майки, които искат да изглеждат стилно, но и да се чувстват комфортно. Идеята е елементарна и реално много лесно приложима за всякакви долни дрехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар