вторник, 9 декември 2014 г.

The Christmas TAG


Източник: Internet

Ида ме тагна (тук) да ви разкажа малко за моите коледни традиции, а и след като изчетох коментарите, които ми бяхте оставили под Christmas Giveaway 1 във фейсбук за това, кое ви е любимото на Коледа, реших, че и вие ще искате да знаете моите отговори ;)

1. Кой е любимият ти коледен филм?

Източник: Internet

Имам два любими: Love Actually и The Holiday. Намирам ги за много романтични, весели и просто ме радват много. Гледала съм ги безумно много пъти вече и общо взето ги знам наизуст ;)

2. Кога отваряш подаръците си- в коледната нощ или на коледната сутрин?

Източник: Internet

В моето семейство по принцип ги отваряме на коледната сутрин, но семейството на моя приятел ги отварят на Бъдни вечер. Така че аз имам удоволствието да отварям подаръци два пъти ;)

3. Имаш ли любим коледен спомен?

Източник: Internet

Да, при това споменът не е точно един конкретен, а съвкупност от няколко и е свързан с традиция, която имахме когато бях малка. В моето семейство винаги сме празнували Advent. Това са четирите недели преди 24-ти декември, когато се пали по една нова свещ на всяка неделя и семейството се събира. С майка ми имахме навика да печем коледни сладки съботите преди съответния Адвент, а пък всяка неделя следобед семейно палихме съответната свещ от Адвентския венец, пиехме чай от сервиза за гости, преяждахме с коледни сладки и Щолен и след това играехме с часове някоя настолна игра от типа на Монополи. Не сме свързвали Advent с нещо религиозно, просто беше една приятна и малко по-празнична причина семейството да прекарваме време заедно. Последните години не сме я спазвали тази традиция, но мисля някой ден като имам деца да я възродя, защото такъв тип традиции оставят много топли спомени и то за цял живот.

4. Любима празнична храна?
Всичко ми е любимо! Безграничната лакомия в мен не отказва нищо, при това по много и общо взето всичко ми е вкусно ;) Обичам Gingerbread сладките, немския Щолен, марципан, боба, пълнените сърми и чушки на Бъдни вечер... И обожавам коледната пуйка, която баща ми приготвя!

5. Любим коледен подарък?

Източник: Internet

Тук не знам какво да отговоря, много са били през годините. В интерес на истината нещото, което най-малко ме вълнува по Коледа май са подаръците. Особено последните години. Просто Коледа за мен е по-скоро семейство, събирания, украса, храна и атмосфера, отколкото някакви подаръци. Аз, като представител на зодия Дева, трябва да си призная, че принципно предпочитам да подарявам, а не да ми подаряват и се кефя на това да избирам подаръци за хората.

6. Любим коледен аромат?
Миризмата на Gingerbread и на всякакви коледни сладки, както и на канела. Купувам си специално свещи с такива аромати по това време на годината ;)

7. Имаш ли някакви традиции за коледната нощ?
Не, нямам някакви по-различни от обичайните за Бъдни вечер. Но пък не се знае, може да измисля нещо ново...

8. Кога украсяваш елхата?
Всяка година се заричам, че най-късно на 1-ви декември ще украся елхата и къщата, така че да се усеща коледното настроение възможно най-отрано. И всяка година успявам някак да се замотая и съответно украсата се появява чак през втората или даже третата седмица на декември. Днес най-накрая вероятно ще се заема с тази задача.

9. Като дете какъв подарък искаше, който така и не получи?


Колата на Barbie (Барбимобил?! ;) ). Безумно много исках да имам това лъскаво возило, така че Барбито ми да може да си джитка напред назад по пода на хола. Но така и не го получих... Ако трябва да съм честнa като сравнявам Барбитата, които се продават в днешно време с онези от 80те и 90те, тогавашните бяха много по-яки, бяха от по-лъскава пластмаса и изглеждаха просто по-добре.

10. Най- добрата част от Коледа за теб?
Ами просто цялата атмосфера на празничност. Това, че хората като че ли стават една идея по-добри и че са някак по-склонни да помагат, отколкото през останалата част на годината. Не обичам зимата по принцип, но декември ми е много любим месец заради Коледа. Това, което прочетох от вас също много ме зарадва - че това, което най обичате по празниците е, че прекарвате време със семействата си. Това е много по-важно от каквито и да е материални неща, с които последните години основно се асоциира Коледа...

И така, дано да ви беше интересно ;) Тагвам Теди, Жени , Ели, MyHappyPond и  Поли, както и всички останали, които искат да участват :)

3 коментара:

 1. Мерси за тагааа :)) Имам вече и от друго място и явно ще трябва да запретвам ръкави...
  Надявам се си видяла и ще направиш и този, за който аз те тагнах :P

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Супер :) Дааа, видяла съм и съм почнала да го пиша вече :)

   Изтриване
 2. Много уютно се почувствах, докато четях за Адвент традициите от детството ти - чая, сладките, паленето на свещите. И на мен ми се иска у дъщеря ми да се запазят такива спомени, но да му се не види, ежедневието и изненадите от съдбата са ме направили толкова рационална, нерелигиозна и уморена, че не успявам да създам един такъв коледен дух, какъвто виждаме по филмите..
  Всъщност, миналата година успяхме да направим медена къщичка тримата заедно и беше вълшебно преживяване, нещо като топъл, семеен тиймбилдинг.
  Благодаря за тага, ще помисля над него :)

  ОтговорИзтриване