четвъртък, 19 декември 2013 г.

Clarisonic Mia 2Както знаете след дълго чудене в края на юли се сдобих с Clarisonic Mia 2 и го ползвам оттогава сравнително редовно, така че ето, че дойде време за отзив и за тази джаджа.


Тъй като знам, че ще има въпроси на тази тема, първо да спомена, че не знам Clarisonic да се предлага в България. Аз лично си я поръчах от тук и съответно накрайникът за контакта е по английски стандарт и ползвам адаптор. Виждала съм Clarisonic в Sephora в Париж и доколкото си спомням вече се предлага и в Германия. Имайте предвид, че самата глава (четката) трябва да се подменя периодично, което са още около 27 евро отгоре 3-4 пъти годишно, в зависимост от честота, с която ползвате четката.


Аз си избрах белия вариант, но уредът се предлага и в други цветове. Clarisonic Mia 2 има две скорости и пулсиращ едноминутен таймер. Таймерът пищи на интервали от 2х20 секунди и след това 2х10 секунди.


Има твърд пластмасов защитен калъф за пътуване, който съм ползвала няколко пъти и наистина предпазва уреда. Clarisonic е водоустойчив, така че спокойно може да го ползвате под душа или във ваната. Накрайникът за зареждане е доста симпатичен и се закрепя за апарата чрез магнит. Когато го зареждате, светлинният индикатор мига в бяла светлина и когато е напълно зареден свети постоянно.


Писала съм доста пъти за това каква ми е кожата, но ето отново едно резюме: кожата ми е доста светла през зимата (като цвят съм точно CHANEL Beige 20), но хващам добър тен през лятото и мога да ползвам и два-три цвята по-тъмен фдт тогава. Като подтон клоня към розовеещ. Имам смесена кожа, с леко мазна Т-зона и нормални, а през зимата сухи бузи. Като общо състояние кожата ми слава богу е сравнително чиста, не страдам много от поява на пъпки (само от време на време и имам подозрение, че са на хормонална основа или стрес) и не е особено чувствителна. Като цяло кожата ми е доста тънка и много фина (капилярчетата ми прозират доста осезаемо около ноздрите) и гледам да не прекалявам с обработката с абразивни продукти. Порите ми обаче са разширени и се запушват бързо.


И така, в тази връзка ето и мнението ми за Clarisonic Mia 2

1. Определено има видима разлика в състоянието на кожата ми откакто почнах да ползвам Кларисоник. Визуално кожата ми изглежда доста по-равна и на пипане е по-гладка. Като мина по носа не усещам връхчета или грапавина, както се получава, когато порите са запушени, ами повърхността е абсолютно гладка. Това съответно  ми позволява да ползвам по-леки фон дьо тени, каквито по принцип предпочитам и да ги нанасям само в Т-зоната.2. Аз лично не смея да прилагам това физическо ексфолиране по-често от 2-3 пъти седмично вечер. Не знам кой го е измислил това с ползване на Кларисоник два пъти дневно всеки ден, както пише на опаковката, но не смятам, че такъв тип "обработка" на кожата би била полезна за нея и даже смятам, че би имало доста отрицателен ефект (прекаленото изсушаване на кожата води до засилено производство на себум, за да компенсира).


3. Не мога да твърдя, че порите ми са изчезнали откакто ползвам Clarisonic. По-скоро не са толкова запушени, нямат "връхчета" и повърността е гладка и като цяло са една идея по-свити отколкото преди да започна да ползвам четката. Все още се случва обаче да ми излезне някоя пъпка, но както вече споменах, по-скоро е на хормонална или стресова основа и според мен няма общо със запушени пори.


4. За мен лично Clarisonic Mia 2 замества необходимостта от пийлинг, който бих си направила с някой ексфолиращ гел. Не бих правила и двете, тъй като както вече споменах кожата ми е доста фина и просто ще й дойде в повече. Ефектът от почистване с Кларисоник обаче е доста по-добър от този, който съм получавала от ексфолиращи гелове, които съм ползвала. В никакъв случай не бих ползвала Кларисоник в комбинация с ексфолиращ гел с абразивни частици. Аз ползвам четката най-често с измиващия гел на CHANEL (отзив тук). 


5. Кларисоник определено намалява необходимостта от мануално почистване при козметик, но не може да го замести напълно. Аз за последно съм ходила някъде началото на пролетта и чак сега последния месец забелязвам, че е добре да отида отново.


Като цяло смятам, че Clarisonic Mia 2 е една много добра придобивка, ако искате да подобрите състоянието на кожата си. Аз определено не съжалявам, че си взех тази четка и я препоръчвам горещо, ако имате проблеми с акне или разширени пори. Искам също така да подчертая обаче, че няма да направи чудеса, а само ще подобри състоянието и че определено съм на мнение, че не трябва да се прекалява с употребата на тази четка. Дано публикацията да ви е била от полза, ако се чудите дали да си вземете Clarisonic и не се колебайте да задавате въпроси, ако ви интересува нещо, за което съм пропуснала да пиша :)
3 коментара:

  1. Благодарности за ревюто. Отдавна се чудех дали да си я взема и събирам всякаква информация. Радвам се, че попаднах на блога Ви ;) Весели празници!

    ОтговорИзтриване