сряда, 5 юни 2013 г.

CHANEL Gel Pureté Rinse-Off Foaming Gel CleanserИмам измиващия гел CHANEL Gel Pureté Rinse-Off Foaming Gel Cleanser Purity and Anti-Pollution  (оф, да, мнооого дълго име...) от повече от година и тъй като съм изразходвала около 3/4 от него, мисля, че вече мога да ви дам качествен отзив за него.


Първо малко въведение по отношение на това аз как възприемам измиващите гелове по принцип, за да разберете защо съм на мнението, на което съм за измиващия гел на Шанел. Аз лично нямам навика да си свалям фон дьо тена/пудрата с някакъв специален разгримиращ продукт. На мнение съм, че това е "работа" на измиващите гелове и те трябва да могат да се справят с тази "мръсотия", ако са добри и качествени. Също така смятам, че предназначението на един измиващ гел е именно да измива, а не да подхранва, щади, предпазва, хидратира или каквито там други опции има. Повечето измиващи гелове, които съм имала са се справяли добре с тази задача.


В този контекст, изключително впечатлена съм от измиващите способности на CHANEL Gel Pureté Rinse-Off Foaming Gel Cleanser. Сваля ВСИЧКО в буквалния смисъл на думата. Веднъж бях забравила да си взема някакво разгримиращо средство и ми се наложи да свалям вечерен грим, включително и изкуствени мигли само с него. Ако искате вярвайте, свали почти всичко още от първото измиване и то без да ми се налага да търкам или нещо такова. Само за остатъците от спиралата (както винаги основа + няколко пласта черна) се наложи да мина втори път.  Някой път, когато е много късно и ме мързи да си сваля спиралата предварително, просто се измивам 2 пъти с този гел и всичко е махнато. Страхотен е и определено си заслужава името "Purity".


Като цена си признавам, че не си спомням точно колко беше, но мисля, че беше около 80-90 лв. Опаковката е доста лека, бяла пластмасова с черна пластмасова капачка и помпичка-дозатор, която пуска точното количество за едно измиване. CHANEL Gel Pureté Rinse-Off Foaming Gel Cleanser съдържа 150 мл абсолютно безцветен прозрачен гел. Аз го ползвам на периоди от по няколко седмици, а не постоянно от една година насам, просто защото имам доста други измиващи гелове и затова ми стигна толкова дълго време ;)


Тъй като кожата ми напоследък нещо се държи странно и поради неясни за мен причини ми избиха 3 огромни и изключително досадни пъпки, реших да се мия пак с CHANEL Gel Pureté Foaming-Gel Cleanser постоянно, за да видя дали ще помогне за това. Тъй като по принцип не страдам от някаква форма на акне, не бих посмяла да твърдя, че този гел ще ви помогне, ако имате проблемна кожа (по описание е подходящ за такъв тип). В моя случай се справи изключително добре с това да спре инфламационния процес в рамките на едно денонощие и да започне да изсушава пъпките. За 1 седмица ползване две от пъпките се прибраха напълно и сега само остава да доизчисти леката подутинка, която е останала от третата, за което според мен ще му трябват само още няколко дни.


По отношение на порите в Т-зоната, не съм на мнение, че този гел на Шанел прави нещо специално в тази насока и не мисля, че големината им се повлиява от ползването му. От друга страна обаче според мен кожата стои матирана и не лъщи след измиването с него. Също така кожата ми не опъва неприятно, което значи че не е прекалено изсушаващ. След ползването му обаче трябва задължително подхранвящ крем и не бих го препоръчала на вас, момичета, които сте със суха кожа.


Финално мнение за CHANEL Gel Pureté Rinse-Off Foaming Gel Cleanser: Препоръчвам ви го! Особено ако сте с комбинирана или по-мазна кожа, според мен ще ви допадне доста.5 коментара:

 1. Много добра публикация, благодаря за инфото :)

  ОтговорИзтриване
 2. Страхотен блог! Последвах те, ако искаш разгледай и моя :)
  http://quitealooker.blogspot.com/

  ОтговорИзтриване
 3. Здравей,аз също съм много доволна от гела ползвала съм го в комбинация с Гел/крема от серията и скраба.
  Страхотна публикация :)

  ОтговорИзтриване