петък, 2 август 2013 г.

Хайде на море - моите продукти за плаж


Най-накрая дойде и моето време за отпуска и вече няколко дни доволно се препичам на слънчице. В интерес на истината това ми е втората почивка за сезона, така че вече бях натрупала малко тен предварително, но първата беше само един удължен уикенд и според мен ще ви е по-интересно какво съм замъкнала за по-дългия период. Ето какво взех с мен на морето, като тази публикация ще е само за плажните продукти.


За тялото си както знаете се доверявам на слънцезащитната серия за слънчева алергия на Piz Buin. Имам 2 различни фактора като винаги започвам излагането на слънце със SPF15. В момента вече съм хванала доста тен, така че свалих фактора на SPF10 като продължавам да ползвам SPF15 само върху деколтето си, където ми е най-чувствителна кожата и ми избива най-силно слънчевата алергия. За момента слава богу още не се е проявила, което отдавам изцяло на слънцезащитния лосион.


Понеже доста хора ми се чудят на ниския слънцезащитен фактор, който ползвам, причината е проста: аз принципно избягвам да се пека на силно слънце. Винаги стоя на сянка в часовете между 12:00 и 15:30-16:00 часа и поради това няма смисъл да се мажа с по-силен фактор, все пак искам да хвана и малко тен ;). Тъй като не изгарям и почернявам постепенно и много равномерно, според мен това е правилният подход. Ако знам, че няма да имам възможност да се скрия, със сигурност слагам поне SPF25 на Eucerin, даже може и по-висок. Винаги се мажа още в стаята, преди да излезна навън.


За лицето съм взела 2 продукта: слънцезащитен за лице със SPF15 на Dior Bronze и Protective Tanning Cream със SPF10 на Shiseido. Според мен този на Диор е невероятен и дава изключително добра защита, но го ползвам само първите дни и след това минавам на този на Шисейдо, тъй като с Диора лицето ми остава бяло и почти не успявам да хвана тен. Shiseido пък са световноизвестни със слънцезащитните си продукти, така че не се поколебах да си взема по-ниския фактор от тази марка и за сега съм доста доволна.


Тъй като косата доста си страда от плажовете и моретата, съм си взела палмовото олио на Leonor Greyl, с което преди да отида на плаж си мажа дължината и основно краищата на косата, а скалпа и цялата коса след това напръсквам със слънцезащитния спрей на Rene Furterer. Ползвам спрея и докато съм на плаж, след като съм била във водата, за да подновя действието. За момента съм доста доволна от тази комбинация, косата ми е доста жизнена и не изглежда изсушена. Като цяло винаги я нося вързана и добавям някоя закачлива цветна шнола.


За устни ползвам вазелина на Piz Buin, който според мен е много добър и не се отмива толкова лесно от устните, дори и да ядете. На няколко часа подновявам слоя. На ноктите в момента съм с УВ лак, защото реших, че не ми се занимава с лакиране докато съм на морето. Съответно съм си взела със себе си масло за кожички, за да се опитам да предотвратя  прекомерното изсъхване на кожичките ми както на краката, така и на ръцете. Мажа се преди плаж, но и когато се сетя докато съм на плажа. Това масло мирише божествено ;)

Какво ползвам след плаж ще пиша в следващия пост. Ще ми е любопитно, ако вие имате някакви трикове за по-добро предпазване на плажа, но и за хващане на хубав тен :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар