събота, 16 март 2013 г.

CHANEL le Volume de Chanel


Oт известно време се двуумя точно какъв отзив да дам за новата спирала CHANEL Le Volume de Chanel, поради което съответно отлагам статията постоянно. Общо взето бях в списъка на чакащите на Сефора още от декември насам и съответно цели 3 месеца тръпнех в очакване дали в нея ще намеря подобаващ заместител на любимката ми от Lancome. Сега, когато я ползвам, оставам със смесени чувства. Не казвам, че спиралата е лоша, но и не мога да кажа, че ме впечатли особено много. 


Спиралата прави миглите наситено катранено черни още от първия пласт, което е един голям плюс в нейна ползва. Не мога да отрека, че придава добър обем на миглите, но според мен не е някакъв зашеметяващ и определено има спирали, които се справят по-добре в тази насока. Хубавото е, че два пласта общо взето са достатъчни, за да постигнете обем, което я прави удобна за моментите, когато бързате. 


Както другите спирали на CHANEL и тази е доста течна. Съответно за съжаление, въпреки твърденията на бранда, ми изправя извивката на миглите, която съм успяла да постигна преди това с машинката за извиване. Според мен, както e при другите, Le Volume също ще започне да поизсъхва малко по малко, което ще улесни ползването й значително и няма да изправя миглите ми толкова много. Толкова течната формула съответно има и друг недостатък: трябва да внимавате, защото не съхне чак толкова бързо и може да се размажете без да искате.


Сега искам да ви кажа и за външния вид, защото според мен CHANEL Le Volume е олицетворението на "Опаковката продава". Уникално красива е! Изглежда модерна, "мазна" (в добрия смисъл) и много луксозна. Когато си я взех, един час си я въртях и търках в ръката, толкова много ми хареса допира с нея. Опаковката затваря много плътно с осезаемо "клик", което също е предимство пред конкуренцията й. Четката изглежда като че ли е отрупана с черни снежинки, нов патент на бранда. Абе накратко, някой специалист по индустриален дизайн си е свършил много добре работата.


Препоръчвам CHANEL Le Volume на тези от вас, които са с хубави извити мигли. Според мен доста ще ви хареса, а и ви гарантирам, че при всяко докосване до нея ще се изкефите. За такива с мигли като моите, според мен на пазара има по-добри решения и за мое най-голямо съжаление трябва да си призная, че големите ми очаквания не се сбъднаха.5 коментара:

 1. На каква цена е? :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Притеснявам се да не те излъжа, тъй като не си спомням точно колко платих за спиралата, но ми се върти нещо от типа на 79 лв. в главата.

   Изтриване
 2. Благодаря за информацията - открих скоро вашия блог, но съм като пристрастена вече:) Когато ми предстои да си купя нов продукт, задължително търся инфо тук!!! Един въпрос относно спиралите - вече два поредни пъти си купувам Le Volume - уникален ефект на гъсти и черни мигли. Проблемът ми е, че аз си поставям спиралата много бавно - поне по 20 минути на ден шишенцето стои отворено. Само след месец ползване, тушът е сгъгстен и вече не постигам първоначалния ефект. Та в този смисъл - при едно сравнение между Le Volume и Lancôme Hypnôse Drama - коя спирала е по-дълготрайна? Въпреки че аз съм любител на силиконовите четки и не съм сигурна, че ще успея да се справя с четката на Ланком:) Благодаря!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравей, Галя :) Ами от моя опит спиралата на Шанел е по-трайна спрямо тази на Ланком, защото затваря по-добре (трябва да чуеш "клик" накрая, за да си сигурна, че е добре затворена) и общо взето до края поне при мен не се сгъсти изобщо. Тази на Ланком винаги се посгъстява след първата/втората седмица на употреба. Но ако държиш дълго шишето отворено, която и спирала да вземеш според мен ще се сгъстява по-бързо от обичайното ;)

   Изтриване