понеделник, 11 март 2013 г.

CHANEL Joues Contraste 70 TumulteЗдравейте, мили мои :) Не съм ви забравила, просто както винаги денонощието се оказа само с 24 часа... Получих възможността да се ява на изпит за един сертификат и тъй като ми казаха в последния момент, освен работата през деня ми се наложи да зубря по нощите. В крайна сметка го взех успешно, така че сега съм отново малко по-свободна и затова искам да ви разкажа за един доста красив руж на Chanel от гамата Joues Contraste с много подобаващото име Tumulte (от френски - смут/вълнение). 

на дневна светлина

Името на ружа е доста точно - ефектът и цветът от него са като зачервените бузи на развълнувана и леко смутена млада девойка, която очаква първата си целувка. Въпреки че в опаковката изглежда ярко розово, на бузите цветът е по-скоро червеникав.

на изкуствена светлина

Трябва да си призная, че първият път, когато сложих Tumulte на бузите си доста се стреснах. Бях без фон дьо тен, на голо лице с малко по-мазен крем и когато нанесох ружа целите ми бузи станаха на големи петна като че ли имам някакъв обрив. Направо не можах да повярвам, че е възможно такова нещо при руж на Шанел. Вторият опит беше значително по-успешен. Върху "подготвено" с фон дьо тен лице Tumulte се показа в цялата си прелест. Представете си зачервените бузи на Снежанка - точно това е ефектът на този руж. Изключително "отварящ" цвят, особено за момичета с по-светли кожи.

на дневна светлина

Опаковката - стандартен грамаж и размер в лъскаво черно с бели СС. Цветът е доста наситено розово с осезаеми червеникави нотки, оттенъкът е студен. Tumulte е чисто матова пудра със сатенен завършек без никакви светлоотразяващи или блещукащи частици. Този руж е много силно пигментиран, така че ви препоръчвам да внимавете с щедростта при нанасянето му. Малко е необходимо за постигане на хубав наситен цвят на бузите. Аз лично го ползвам винаги върху фон дьо тен и пудра. Ако имате проблеми със зачервявания на кожата не съм сигурна, че ви препоръчвам точно този цвят, освен ако не ползвате много покриващ и матиращ фон дьо тен отдолу. За съжаление ярко розовите ружове имат тенденцията да подчертават именно зачервяванията и този донякъде не прави изключение. Ако не страдате от прекомерно зачервяване, цветът е много симпатичен.Chanel Joues Contraste Nr. 70 Tumulte е цвят от миналото лято. Мисля, че е част от перманентната гама на марката, но дори и да не е, съм го виждала по щандовете в България и по Duty Free-тата, така че ако го искате, не би трябвало да е проблем да го намерите ;)


2 коментара:

  1. Много красив руж! А под duty free къде имаш предвид, защото аз на летището в България Шанел не съм намирала. Да не се крие някъде?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами по-скоро имам предвид Duty Free-тата на по-големите летища по света. На нашето май няма, не съм обърнала внимание, ако трябва да съм честна, тъй като съм влизала само един-два пъти и цените и изборът не ме грабнаха ;)

      Изтриване