петък, 2 ноември 2012 г.

Lush Herbalism


Знам, че част от вас от доста време чакат да напиша отзив за Lush Herbalism, така че ето го: За съжаление трябва да кажа, че за мен Lush Herbalism е голямо разочарование. Надявах се по-натуралните съставки да имат добро въздействие върху кожата и най-вече върху порите ми, но за съжаление се оказа точно обратното: появиха ми се пъпки, каквито не съм имала от пубертета си насам.

 
По принцип нямам притеснения да изпробвам нови продукти, тъй като никога не ми се е случвало кожата да ми реагира ексцесивно на някаква съставка. Миейки се Lush Herbalism в продължение на 2 седмици обаче забелязах появяването на ситни пъпчици по лицето ми. Реших, че може да съм направила някаква хранителна алергия или нещо такова (въпреки че и такива нямам по принцип) и упорито продължих да го ползвам. За съжаление обаче ми се появиха и по-сериозни пъпки и то повечко наведнъж, което е много нетипично за моята кожа. Това ме накара да спра употребата, дори и да не мога да потвърдя на 100%, че причината е точно в този измиващ продукт.


Lush Herbalism се продава под формата на зелено на цвят блокче с консистенция на пресовани в каша билки. Аз лично го поначупих на по-малки късове и го държа в метална кутия, за да не се разпръсне навсякъде и да мога удобно да го ползвам, когато се мия. Има приятна тревиста миризма и определено прилича на нещо, което сама току-що съм забъркала от градината си.


Намирам ползването на Lush Herbalism за леко неудобно. Навлажнявам лицето и след това разтривам къс от продукта с големината на лешник в дланта си и нанасям сместта на лицето си с леки кръгови движения.  Това само по себе си не е проблем. Неприятното е това, че трябва много да внимавам да не попадне някое късче в областта на очите ми, а и по мивката остават зеленикави частици (проблем, който забелязвам засега при всички продукти на Lush, които не са течни). Иначе за пътувания е супер, тъй като няма опасност да се разлее и няколко парченца в малка кутийка или в прозрачно фолио са достатъчни.

 
Другото, което забелязах при Lush Herbalism е, че за съжаление не измива фон дьо тена ми достатъчно добре. Трябва задължително да съм минала с някакъв разгримиращ продукт преди това, тъй като в противен случай след като съм се измила, ако мина с памук, напоен с мицеларна вода, виждам как той се оцветява в бежаво. Трябва да си призная, че за първи път ми се случва да виждам върху памук толкова много остатъци от фдт СЛЕД като съм се измила с почистващ продукт. 

Lush Herbalism оставя един леко мазен и неприятен (за мен) слой върху кожата, което според мен може да е основната причина да ми реагира кожата по този начин. Като цяло този почистващ продукт според мен поизсушава кожата, но по отношение на почистване или свиване на порите не видях резултати. Аз разбира се си нанасях крем след като се миех с него. В интерес на истината като че ли има леки избелващи свойства, тъй като имам чувството, че за 3 седмици употреба ми свали и последните остатъци от тен от лицето ми...
 
 
Донякъде не ми се иска да пиша толкова драстично негативен отзив, защото май има доста хора, които са доволни от този продукт. Кожата на всеки един човек е индивидуална и реагира по различен начин на един и същ продукт/съставка. За мен лично Lush Herbalism не си заслужава и даже ще изхвърля остатъка, тъй като не искам да рискувам пак да ми се появат такива пъпки, последствията от които вече трета седмица се опитвам да изчистя. Има вероятност при мен да се е получила неблагополучна комбинация с някой друг продукт, който ползвам и е абсолютно възможно на някоя от вас Lush Herbalism да подейства много добре и да не се съгласи с мен и с моя отзив.

 

5 коментара:

 1. Здравей! Поздравявам те за откровения ти пост :) http://bygabriela24.blogspot.com/

  ОтговорИзтриване
 2. Напълно възможно, аз лично не намирам продуктите на Лъш за чак толкова добри, редовно ми става лошо в техния магазин и това е показателно за мен.

  ОтговорИзтриване
 3. Продуктът не е никак лош, поне за мен, но не е предназначен да почиства грим :( Използвай го само сутрин, под душа - така се чисти по-лесно :), а вечер сваляй грима с проверено средство. Просто Herbalism не е създаден за "вечерно" почистване - ако се загледаш в съставките, ще разбереш защо. Мисля, че Ultrabland ще е по-подходящ за грим, а лично аз използвам стандартен измиващ гел или мицеларна вода. Lush-ските измиващи ги ползвам сутрин и наистина има известно подобрение с кожата ми. Но пред Herbalism предпочитам Dark Angels и CoalFace :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Възможно е да си права :)Аз в интерес на истината го ползвах повече сутрин и по-рядко вечер именно заради това, че не сваля грима и не ми се занимава да добавям още една стъпка към миенето. Аз по принцип ползвам доста леки фдт и всеки почистващ гел, който съм ползвала, го измива без проблем. Не знам обаче дали да рискувам пак да ползвам Хербализм, тъй като се притеснявам да не ми избие кожата. Аз се бях насочила към двата ангела, но за Dark Angels консултантката ми каза, че ще е прекалено агресивен за моята кожа, а пък другият прекалено слаб и затова ми препоръча Herbalism. За момента имам два почистващи гела на Кларинс и на Шанел, така че в близко време ще избягвам да купувам нови ;)

   Изтриване
 4. Имам около 100 грама от Herbalism, досега съм го ползвала само веднъж. По-скоро не ми хареса. Май ще си остане неизползвано, особено след твоето ревю.

  ОтговорИзтриване