сряда, 15 януари 2014 г.

Sally Hansen Insta-Dri vs. Seche Vite Top CoatНе е за вярване, но се опитвам да го напиша този пост от 6 месеца насам... Или забравям, или решавам да напиша някой друг и някак винаги го замотавам. Затова сега мисля да го направя набързо, кратко и ясно и се надявам да ви е полезно все пак. Ползвам топ лака Sally Hansen Insta-Dri от лятото насам. Продава се в Sephora за 18 лв., ако се чудите. Сравнението ми с топ лака на Seche Vite (отзив тук) е следното:


Общи черти:
- и двата съхнат много бързо. Не мога да преценя кой от двата съхне по-бързо, разликата наистина е несъществена, ако въобще има такава.
- и двата топ лака увеличават трайността на лаковете отдолу. Няколко пъти пробвах да слагам на едната ръка Seche, а на другата Insta-Dri и не мога да кажа, че едната се е изтърквала по-бързо от другата.
- и двата придават много силен блясък на лака, който е горе-долу траен. Отново не бих могла да кажа, че единият топ лак придава по-стъклен блясък от другия.


Предимствата на Sally Hansen Insta-Dri:
- По-течен е като консистенция, което прави този топ лак по-лесен за нанасяне.
- Дори и в по-дългосрочен план, след отваряне не се сгъстява. При топ лака на Seche Vite сгъстяването си е сериозен недостатък и ми се налага на няколко месеца да му слагам разредител, което досега не ми се е случвало с този на Sally Hansen.
- Поне засега не съм чула с този топ лак да се появява прословутото отдръпване на лак, за което се говори при Seche Vite. Аз лично не съм имала такъв проблем, така че ми е трудно да коментирам точно по тази точка, но отзивите от моята маникюристка, която също има и двата топ лака и ги ползва върху клиентките си е, че със Sally Hansen Insta-Dri не е срещала този проблем.


Заключение:
Поради горе-споменатите предимства топ лакът на Sally Hansen Insta-Dri е като че ли по-добрият в моите очи. Моята маникюристка също принципно го предпочита пред Сеша. Ако трябва да съм честна обаче продължавам с кеф да си ползвам и Seche Vite. Ако го имате вкъщи, няма нужда да тичате да си купите и Sally Hansen Insta-Dri. Ако нямате нито един от двата, вземете си този, с който по-лесно ще се сдобиете, тъй като според мен липсата на достатъчно представители в България е основният проблем и при двата топ лака ;)


5 коментара:

 1. Много полезно, замислях се за добър топ и все по често попадах на СХ.

  ОтговорИзтриване
 2. Аз като човек, който се лакира непрекъснато, мога да кажа, че освен Seche vite, ползвам и Poshe, както и China Glaze Fast Forward Top Coat, не съм ползвала този на Sally Hansen.
  За мен фаворит е Seche Vite - но ако трябва да се предпазвам от вредните съставки, избирам някой от останалите два. Мария

  ОтговорИзтриване
 3. Точно вчера си поръчах нов Сеш, но за следващия задължително ще пробвам Insta-Dri

  ОтговорИзтриване
 4. Момичета, аз съм страшно доволна от ESSIE Rapid dry top coat GOOD TO GO. По описанието на Seche Vite съдя, че са еднакви. Някоя от вас ползвала ли е и двата, за да сподели впечатления?

  ОтговорИзтриване